Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 10:40 1 440 1

Разбиха нелегална рафинерия

  • разбиха-
  • нелегална-
  • рафинерия
Разбиха нелегална рафинерия - 1

Разбиха нелегална рафинерия за преработка на нефтени продукти.

На 21 ноември 2016 г. на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново е проведена специализирана операция от служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), МВР и Агенция „Митници”, под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Оряхово, насочена към противодействие на нелегално производство и разпространение на некачествено дизелово гориво.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

В хода на процесуално-следствените действия е установено, че е изградена нелегална рафинерия за преработка на нефтени продукти, които в последствие се пласират в търговската мрежа без платен акциз. Съвместно със служители на РИОСВ – Враца е установено, че в резултат на извършваната незаконна дейност са причинени и немаловажни вреди за околната среда – замърсявания на почвата с нефтени продукти в района около рафинерията.

При извършените претърсвания на 13 адреса на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново са установени и иззети над 60 000 литра нефтени продукти, множество платежни и счетоводни документи, тефтери, съдържащи данни за покупко-продажбата на горива, мобилен компютър и документи, относими към престъпната дейност, банкови документи за налични суми в особено големи размери, както и парични суми. Открити са и цистерни с различна вместимост (общо около 50 000 литра), съдържащи неустановено течно вещество, наподобяващо на суров петрол. Цистерните са запечатани от служители на Агенция “Митници”.

Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 0 Отговор
    Ето едно доказателство че в България има петрол :). А може и да са откриватели - от сено петрол. Трябва да ги поощряват