1 129 1

Разбиха нелегална рафинерия

Анжелина Димитрова

Разбиха нелегална рафинерия за преработка на нефтени продукти.

На 21 ноември 2016 г. на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново е проведена специализирана операция от служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), МВР и Агенция „Митници”, под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Оряхово, насочена към противодействие на нелегално производство и разпространение на некачествено дизелово гориво.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

В хода на процесуално-следствените действия е установено, че е изградена нелегална рафинерия за преработка на нефтени продукти, които в последствие се пласират в търговската мрежа без платен акциз. Съвместно със служители на РИОСВ – Враца е установено, че в резултат на извършваната незаконна дейност са причинени и немаловажни вреди за околната среда – замърсявания на почвата с нефтени продукти в района около рафинерията.

При извършените претърсвания на 13 адреса на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново са установени и иззети над 60 000 литра нефтени продукти, множество платежни и счетоводни документи, тефтери, съдържащи данни за покупко-продажбата на горива, мобилен компютър и документи, относими към престъпната дейност, банкови документи за налични суми в особено големи размери, както и парични суми. Открити са и цистерни с различна вместимост (общо около 50 000 литра), съдържащи неустановено течно вещество, наподобяващо на суров петрол. Цистерните са запечатани от служители на Агенция “Митници”.

Работата по случая продължава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Реалист
    Отговор
    1 10:51  24.11.16
    Ето едно доказателство че в България има петрол :). А може и да са откриватели - от сено петрол. Трябва да ги поощряват

Напиши коментар:


Публикувай