9 095 3

Хванаха двама автокрадци

Анжелина Димитрова

В резултат на съвместните действия на служители от отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас, служителите от Първо, Второ и Четвърто Районни управления – Бургас са документирани пет случая на противозаконни отнемания на МПС, осъществени от задържания криминално проявен, 27 годишен мъж от Бургас.

В някои от случаите негов съучастник бил и 31-годишен мъж от Бургас, също задържан за противозаконно отнемане на МПС.

До момента е констатирано, че 27-годишният има богато криминално минало, включващо широк спектър от криминални прояви /освен противозаконни отнемания на МПС и множество кражби на лични вещи/. Полицейските служители провели различни оперативно-издирвателни действия за да документират по безспорен начин съпричастността и на двамата към следните кражби:

- за периода от 11 ноември т.г. До 14 ноември т.г. двамата отнели от ул. «Ивайло» лек автомобил Лада 2105, с бургаска регистрация, собственост на 55 годишен бургазлия.

- на 16/17 ноември т.г. същите отнели от паркинга пред бл. 6 в к-с «Славейков» лек автомобил ВАЗ 2107, с бургаска регистрация, собственост на 64 годишен бургазлия, като при преместването са нанесени материални щети, както по автомобила, така и по два съседни леки автомобила.

- на 20 ноември т.г. същите отнели от паркинг, разположен на бул. «Демокрация» № 98, ВАЗ 2105, с бургаска регистрация, собственост на 66 годишен бургазлия /впоследствие автомобила е открит изоставен на ул. «Дебелт»/.

И двамата са задържани за срок от 24 часа, като направили пълни самопризнания и описали подробно начина за извършване на престъпленията.

Констатираните случаи са класически противозаконно отнемания на МПС, като разликата с кражбата е, че при второто деяние има намерение за разпореждане с инкриминираната вещ /отнетия автомобил/.

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 12:24  24.11.16
  Със сигурност са м...ли .

  Коментиран от #3

 • Капитана
  Отговор
  2 13:06  24.11.16
  Крадат тези Лади за скраб!!!
 • 3 13:47  24.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай