25 Ноември, 2016 00:15 1 053 2

Започна съдебен процес срещу син, пребил до смърт баща си  

  • син-
  • пребил-
  • смърт-
  • баща
Започна съдебен процес срещу син, пребил до смърт баща си   - 1

Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу Кирил Иванов за извършено от него убийство на баща си с користна цел, съобщиха от прокуратурата.

Преди няколко години Кирил Иванов живеел заедно с баща си Милан Миланов в семейно жилище в гр. София. Синът злоупотребявал с алкохол, като това често ставало поводи за скандали и конфликти между двамата. Той малтретирал физически и тормозел психически възрастния си баща. Домогвал се до парите от пенсията му, с които задоволявал потребностите си от алкохол. Така се стигнало до продажба на семейното жилище, като Милан се преместил да живее при дъщеря си в София, а синът му заминал за гр. Лом, където семейството имало къща. Въпреки, че при съвместното им съжителство Милан Миланов бил тормозен от сина си, той не се оплаквал и не подавал жалби срещу него.

В Лом Иванов продължил да злоупотребява с алкохол. Постепенно разпродал семейното имущество от къщата, престанал да плаща сметките за вода и електричество.

През месец септември 2015 г., по сантиментални причини Милан Миланов решил да се прибере в къщата си в Лом, където заживял отново със сина си Кирил.

Малтретирането на възрастния баща продължило, като скандалите и побоищата били почти ежедневие и ставали достояние на всички съседи. Пред тях обаче Милан Миланов казвал, че няма да се оплаква от сина си, защото му е жал за него. Когато бил бит и нагрубяван от Кирил не му отвръщал, не се защитавал, понасял и търпял издевателствата спрямо него. Кирил не се възпирал, напротив, още повече се озлобявал срещу баща си.

Агресията срещу Милан се засилила в началото на месец ноември 2015 г., като съседите слушали как Кирил бие баща си и как го изнудва за пари.

Седмица преди трагичния инцидент на 10 ноември 2015г. Кирил Иванов изритал няколко пъти силно баща си в гърдите, след което го оставил да лежи безпомощен. Физическото малтретиране на възрастния мъж продължавало всеки ден с искането на парите от пенсията, които впоследствие били „изпивани“ от сина му.

Вечерта на 10 ноември, в интервала от 18.30 ч. до 19 ч., съседите чули поредния бой над Милан от Кирил. Пострадалият се молел на сина си да не го бие и да го остави на мира. Ясно се чували звуците от юмручни удари и плесници, а обвиняемият настоявал за пари. Около 19 часа всичко утихнало. По-късно същата вечер Иванов посетил свой приятел и му споделил, че баща му е мъртъв и че не знае какво да предприеме.

На следващия ден, след като отново бил потърсен от извършителя, приятелят му уведомил за инцидента полицейските органи. Била извикана Спешна помощ, но медиците само констатирали смъртта на Милан Миланов.

Местопроизшествието било посетено от следствено-оперативна група, като с извършването на първоначалните и неотложни действия по разследването било образувано досъдебно производство. Кирил Иванов бил задържан под стража и обвинен за убийството на баща си Милан.

Изготвената съдебно-медицинска експертиза дава заключение, че непосредствената причина за смъртта на възрастният мъж е острата дихателна и сърдечна недостатъчност, развила се на базата на двустранната пневмония, като следствие от тежката гръдна травма със счупването на ребра.

Разпитан като обвиняем на досъдебното производство Иванов не се признава за виновен.

Предстои съдът да насрочи първото заседание поделото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Бай

    0 0 Отговор
    ИЗРОД!!! И електрическият стол му е малко. На парчета ще го режа.
  • 2 Nevzat

    0 0 Отговор
    Жив ще го изгоря...