Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 17:22 1 798 3

18 бежанци от Харманли са вече с обвинения

  • 18 бежанци-
  • харманли-
  • обвинения

Двама полицаи са разследвани за телесни повреди на бежанци

18 бежанци от Харманли са вече с обвинения - 1
Снимка: БТА

Районна прокуратура - Харманли повдига обвинение на 18 лица – чужди граждани за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

На 24 ноември 2016 г. в Регистрационно-приемателния център в Харманли са възникнали безредици, грубо нарушаващи обществения ред, при които са пострадали 24 служители на МВР, повредено и унищожено е било имущество на Държавната агенция на бежанците. Незабавно е започнало разследване, което се ръководи от районния прокурор на Харманли – Маргарит Стоилов. Извършени са огледи и разпити на свидетели.

Обвинените лица са разпознати от свидетели очевидци.

С постановление на наблюдаващия прокурор осемнадесетте обвиняеми ще бъдат задържани за срок до 72 часа. До момента е установено, че те са участвали в безредиците като са унищожавали вещи, хвърляли камъни, удряли полицейски служители и извършвали и други непристойни действия.

Днес Районна прокуратура Харманли е образувала досъдебно производство срещу полицейски служители за причиняване на телесни повреди на двама чужди граждани -престъпление по чл. 131 от НК. Разследването се провежда от следователи от Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Хасково.

Установява се самоличността на служителите на МВР, причинили телесните повреди на двете лица.

По двете разследвания продължават активните процесуално следствени действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой и виновникът

    2 0 Отговор
    Това е войната на Обама - истинският виновник за тази абсурдна ситуация, ако не беше разтурил арабските държави арабите щяха да са си у дома
  • 2 Гост

    3 2 Отговор
    Оставете полицаите на мира-това им е работата.Изгонете бежанците от България,а парите дайте на пенсионерите
  • 3 шшш

    0 0 Отговор
    Вижте ги на тях не им пука ,те щракат с телефоните и получават указания как да действат в България. Примерно получават смс с такова съдържания. " В България правете какво ви се иска ,там цари анархия,няма съд и закон--всичко е купено..аллах акбар.." За жалост вече 27 години така е у вас.