1 362 3

18 бежанци от Харманли са вече с обвинения

Двама полицаи са разследвани за телесни повреди на бежанци

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Районна прокуратура - Харманли повдига обвинение на 18 лица – чужди граждани за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

На 24 ноември 2016 г. в Регистрационно-приемателния център в Харманли са възникнали безредици, грубо нарушаващи обществения ред, при които са пострадали 24 служители на МВР, повредено и унищожено е било имущество на Държавната агенция на бежанците. Незабавно е започнало разследване, което се ръководи от районния прокурор на Харманли – Маргарит Стоилов. Извършени са огледи и разпити на свидетели.

Обвинените лица са разпознати от свидетели очевидци.

С постановление на наблюдаващия прокурор осемнадесетте обвиняеми ще бъдат задържани за срок до 72 часа. До момента е установено, че те са участвали в безредиците като са унищожавали вещи, хвърляли камъни, удряли полицейски служители и извършвали и други непристойни действия.

Днес Районна прокуратура Харманли е образувала досъдебно производство срещу полицейски служители за причиняване на телесни повреди на двама чужди граждани -престъпление по чл. 131 от НК. Разследването се провежда от следователи от Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Хасково.

Установява се самоличността на служителите на МВР, причинили телесните повреди на двете лица.

По двете разследвания продължават активните процесуално следствени действия.

Хасково / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кой и виновникът
  Отговор
  1 17:48  25.11.16
  Това е войната на Обама - истинският виновник за тази абсурдна ситуация, ако не беше разтурил арабските държави арабите щяха да са си у дома
 • Гост
  Отговор
  2 17:52  25.11.16
  Оставете полицаите на мира-това им е работата.Изгонете бежанците от България,а парите дайте на пенсионерите
 • шшш
  Отговор
  3 08:36  26.11.16
  Вижте ги на тях не им пука ,те щракат с телефоните и получават указания как да действат в България. Примерно получават смс с такова съдържания. " В България правете какво ви се иска ,там цари анархия,няма съд и закон--всичко е купено..аллах акбар.." За жалост вече 27 години така е у вас.

Напиши коментар:


Публикувай