26 Ноември, 2016 19:16 3 128 2

Руски генерал сгащен с 1 млрд.

  • русия-
  • генерал-
  • арест

Генадий Лопирев е обвинен в злоупотреби

Генералът от руската Федерална служба за сигурност Генадий Лопирев е бил задържан в Сочи, съобщи ТАСС.

Руските власти съобщават, че са били установени сериозни нарушения на закона от страна на Лопирев, които са довели до неговия арест. Няма официална информация за това в какво точно е обвинен Лопирев, но според местните медии става въпрос за разпределяне на земя за изграждане на съоръжения за последната Зимна Олимпиада, която се проведе в Сочи.

Има сведения, че в дома му са били открити скрити 1 млрд. рубли или около $ 15 млн.. Извършена е и вътрешна проверка.

Кметът на града Анатоли Пахомов е бил призован за свидетел по делото. Обиски са били проведени в местната администрация и в домовете на длъжностни лица. От администрацията в Сочи отрекоха за обиски.

Срещу Лопирев все още не са повдигнати обвинения, но той се счита за заподозрян. Някои свързват ареста на Лопирев с ареста на неговия покровител в отдела Евгений Муров. Името на Муров често се замесваше в различни корупционни скандали. Например той се свързва с шефа на холдинга „Форум“ Михалченко. Той бе арестуван за контрабанда на алкохол през тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 делчо спасов

    4 1 Отговор
    Е, не си ли е плащал където трябва?
  • 2 вОЛЕНЧО

    3 0 Отговор
    Това не може да е вярно, в Русия корупция няма, тя е присъща само на загниващия капитализъм.Долна лъжа!