738 0

Започна делото срещу Патрик и Александър

Двамата са обвинени в опит за убийство на 3-годишния Христо

Калина Петрова

Започна делото срещу Патрик Първев и Александър Донев, подсъдими за опит за убийство на тригодишно дете, съобщи БНР. Двамата е трябвало да се грижат за малкия Христо Велински, докато майка му е била на работа в чужбина.

Майката на малкия Еци – Невена, е цигуларка и през лятото на 2015-та година свири в чужбина. Тогава тя поверява детето си на Александър, чийто баща Светозар познавала от 20 години, стана ясно в съдебната зала. Александър се грижел за малкия Христо заедно с приятеля си Патрик. Според обвинителния акт, докато са гледали детето, те често са го наказвали и така се стига до фаталната вечер на 20-ти юли 2015-та година, когато детето изпада в безпомощно състояние и Патрик и Александър започват панически да търсят помощ от съседите. Детето е спасено, благодарение на медиците от "Пирогов", каза прокурорът по делото, докато представяше обвинителния акт. Двете момчета са задържани веднага и от тогава са в ареста, като отказват да дават обяснения за случая.

Днес делото тръгна в отсъствието на майката на Христо, която отново е в чужбина. Момченцето вече е на 4 години и в момента е при баща си в Пловдив. Както коментира адвокатът на майката Невена Велинска, това е единствената хубава последица от трагедията преди години, защото заради случая бащата е припознал детето и вече се грижи за него. Делото продължава с разпит на свидетели.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай