Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 16:54 1 516 1

Петима от бежанците с постоянен арест

  • петима-
  • бежанците-
  • постоянен арест-
  • бунт-
  • харманли
Петима от бежанците с постоянен арест - 1

Съдът в Харманли вече наложи постоянен арест на петима от задържаните за размириците в мигрантския център общо 18 души, съобщи БНР. Продължава гледането на мерките за неотклонение и на останалите. Те са обвинени в хулиганство и повреждане на държавно имущество по време на безредиците в мигрантския център миналата седмица.

18-те чужденци са разпределени на четири групи, като в едната ще бъдат само непълнолетните трима, съобщи по-рано днес председателят на Районния съд в Харманли Минка Китова:

Две от делата ще гледам аз. Съдия съм в Районен съд – Харманли. Две от делата ще разглежда съдия Ива Гогова. Мерките за неотклонение се разглеждат от дежурните съдии. Обвинител по всички дела ще бъде прокурор Маргарит Стоилов, според когото: Има достатъчно доказателства за вземане мярка на тези 18, които са внесени. Ще има нови обвинения за пострадалите полицейски служители.

От своя страна, Галина Славова, адвокат на обвиняемите: Повдигнато е обвинение, за което се предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода, което по смисъла на член 93, точка 7, не е тежко умишлено престъпление и не се налага вземане на най-тежката мярка "задържане под стража".

Очаквайте подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮРИСТ

    0 0 Отговор
    Со благо, со кротце и со малко кютек!