29 Ноември, 2016 13:06 3 615 4

Задържаха шофьора Трайков, който уби трима

  • задържаха-
  • шофьора-
  • трайков-
  • уби-
  • трима
Задържаха шофьора Трайков, който уби трима - 1
Снимка: БТВ

Задържаха шофьора Любомир Трайков, който преди десетина дни уби трима души при тежка катастрофа в Пловдив, още в съдебната зала. Закопчаха му белезниците, веднага след като съдът отказа мярката "Парична гаранция" и я замени със "Задържане под стража".

Близки на убитата на бул. "Руски" Виолета Стоянова протестират пред съда с плакат "Алкохол + Незачитане на закона + Бясна скорост = 3 убити = 4 сираци = Свобода???".

Книжката на Любомир Трайков е била отнета тази сутрин.

"Любомир Трайков е карал с 94 км/ч, когато с аудито си е блъснал пежото, и трима от четиримата пътници в него загинаха. Разрешената скорост в града е 50 км/ч", припомни прокурорът по делото Виктор Янков.

Последната жертва издъхна в болница преди ден.

Днес съдът разгледа протеста на Окръжна прокуратура срещу пускането на свобода под парична гаранция от 15 хил. лв. на Трайков.

Трайков каза, че съжалява за стореното и е готов да понесе последствията.

Една от жертвите на Трайков беше Атанас Ламджиев, който остави жена и три деца без препитание. Съпругата му Корнелия Петкова призова хората, които я обвиняват, да поемат отговорност за децата й. Вдовицата върна парите, които й даде бащата на шофьора- убиец заради упреци, че е продала паметта на мъжа си.

Трайков се извини на семейството на Ламджиев, като предложи да изплаща издръжка за всяко едно от децата до навършването им на 18 години, като първоначално вдовицата Корнелия Петкова прие.

По-късно тя се отказа заради негативното обществено мнение, че е приела парите.

Факти.бг припомня, че Любомир Трайков е обвинен за това, че на 18.11.2016г., около 1,20 ч. през нощта, в Пловдив на кръстовището на бул.“Руски“ и ул. „Генерал Данаил Николаев“, при управление на лек автомобил „Ауди А7“, в пияно състояние е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други две лица, които са пътували в лек автомобил марка „Пежо 405“.

Апелативният съд намери, че с оглед настъпилата смърт на третия пострадал от деянието - Полина К., високата скорост, значително надвишаваща разрешената, управлението на автомобила в пияно състояние и многобройните административни нарушения по Закона за движение по пътищата, съществува реална опасност обвиняемият Трайков да извърши друго престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    с 96 км/ч 3 ма загинали .... малко странно ми се струва

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    С толкова ги е помел, а може да е карал и с над 150км/ч. Простотия народна: вярно е, че е убил по непредпазливост, но баща му поема издръжката на децата на жертвите, благородно действие. А народната мисъл кори жертвата, нека народа да й дава по 1000лв месечно да може да си отлежда децата. Как може да има такава простотия, съд ще има, делото не зависи от това дали е поел разходите или не, но народа реве. Не реват като се подписват договори за милиони в ущърб на народа, не реват като се краде и като се убива, не реват като ги лъжат с всичко построено от държавата, но когато на една майка без препитание се помага да си гледа децата-корят и обвиняват. Циганките като се издържат с пари на данъкоплатеца и раждат по 10 деца няма проблем, ала бяла българка чисто от човешка неволя да приеме пари за детска издръжка-ужас.
  • 3 Stan

    3 0 Отговор
    Как да оцелеят братче.Ти виждал ли си пежо 405.То е като локум.Тънки ламарини никаква безопасност.Блъснаха ме със 30км от зад докато чаках на червен светофар и бях с такова.Двете греди в багажника бяха изкочили нагоре.Не искам да си представям с 90км.Жалко за хората.Аз от предпазливост да не се забие някой луд , пиян или надрусан си купих джип и то с доста системи за безопасност.Няма как.Много откачалки и пияндета зад волана.
  • 4 бббббб

    2 0 Отговор
    Ганьо пак завистлив.Държавата няма да дава издръжка на тези деца.Извършителя пак е предложил да направи добро,което няма да го оттърве от затвора.Колко други извършители на ПТП са предложили такава помощ на роднини на пострадалите?Ама българина предпочита да укорява ,но да не предлага решение.А,когато има решение да го оплюва и подлага на съмнение .Гадове сме си и това е!