30 Ноември, 2016 14:14 2 035 0

Управител на фирма бе даден на съд за неплащане на данъци

  • управител на фирма-
  • г. георгиев-
  • на съд-
  • неплащане-
  • данъци

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Г. Георгиев за това, че в условията на продължавано престъпление и в условията на посредствено извършителство, като управител на данъчно задължено лице – фирма „Хармония” ЕООД, е избегнал заплащане на данъчни задължения в особено големи размери - 1 945 741 лв.

В периода от 15.10.2012 г. до 14.11.2012 г. в справки-декларации, които е представял в НАП- Варна и НАП- София, за управляваната от него фирма, Георгиев потвърдил неистина – декларирал завишени стойности на данъчна основа на получени облагаеми доставки. В резултат на това се завишава правото на приспадане на данъчен кредит за покупките, които се приспада от данъка за продажбите, подлежащ на внасяне в бюджета на държавата.

Обвиняемият е използвал документи с невярно съдържание при представяне на информация пред органите по приходите - отчетен регистър /дневник за покупки /. Деянието е извършено в условията на посредствено извършителство – чрез счетоводителя на дружеството, който чрез електронния подпис на обвиняемия изпратил в НАП по електронен път справки – декларации, съставени въз основа на предоставените й от Георгиев първични счетоводни документи. Счетоводителят от своя страна нямал субективна представа, че тези документи отразяват недействителни сделки.

Предстои насрочване на делото в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА