1 Декември, 2016 18:14 3 306 1

Виден мафиотски бос бе заловен след 6 годишно преследване

  • мафиотски бос-
  • италия-
  • ндрангета-
  • марчело пеше-
  • арестуван-
  • калабрия

Един от най-издирваните лидери на Ндрангета бе арестуван в родния му град

Виден мафиотски бос бе заловен след 6 годишно преследване - 1
Снимка АП/БТА

Един от най-издирваните и опасни мафиотски босове от прословутата калабрийска мафия е бил заловен днес от италианската полиция, съобщи министерството на вътрешните работи на Италия.

Правителството на Италия приветства залавянето му, определяйки го като "красива" победа срещу организираната престъпност.

Марчело Пеше, лидер на един от най-силните кланове на Ндрангета, която контролира голяма част от търговията с кокаин в Европа, е бил арестуван в апартамент в родния му град Розарно, в южната област Калабрия.

52-годишният Пеше, известен с прякора си "Танцьорката", бе описан от прокурора Гаетано Паци като интелигентен и образован човек. Сред книгите, открити в резиденцията му е имало творби на френските автори Марсел Пруст и Жан-Пол Сартр.

"Днес е хубав ден за Италия: Марчело Пеше, един от най-опасните мафиотски босове бе изправен пред съда", написа в социалната мрежа Туитър италианският министър на вътрешните работи Анджелино Алфано.

През 2010 г. Пеше бе обявен за общонационално издирване, след като италиански съд го осъди на 16 години и 8 месеца затвор за връзки с мафията. Присъдата бе произнесена в негово отсъствие. Тогава той се измъкна като по чудо по време на полицейската операция "All inside".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    8 0 Отговор
    Отлично, Браво, брависсимо! А сега нека италианските антимафиоти напрпавят показно на наш терен пред нашите антимафиоти и да нахлуят в парламента ни и да изловят нашите....! Може да не продават пряко дрога, но за десетилетия продават нас както си щат...