1 105 1

Бивш кмет отива на съд, присвоил снегорин

Калина Петрова

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу бивш кмет на с. Еница, противозаконно присвоил снегорин-влачка.

Обвинението срещу Симеон Ж. е за това, че на 13.11.2015 год. в с. Еница противозаконно присвоил чужда движима вещ, която владеел – един снегорин тип „влачка“ на стойност 210 лева, собственост на Кметство с. Еница, като предвид стойността случая е маловажен.

Обвиняемият през последните години бил няколко мандата кмет на с. Еница. След спечелени местни избори през есента на 2015 г. бил избран нов кмет - Лорита Ж., която извършила инвентаризация на активите на кметството. На 09.11.2015 г. установила липсата на снегорин тип „влачка“, с който било извършвано снегопочистването на селото в зимния период през последните повече от десет години. Конструкцията била собственост на бивше ТКЗС, която председателя на кооперацията предоставил на кметството за нуждите на селото. През последните години ремонтните работи по снегорина се осъществявали със средства на кметството. След като загубил изборната надпревара за кмет на с. Еница, обвиняемият прибрал снегорина в дома си и по-късно го нарязал на късове, с цел да не може да бъде използван по предназначение. Като с действията си бившият кмет –принудил новия кмет да направи три пъти по-големи разходи за снегопочистването на уличната мрежа на село Еница през зимния период на 2015 г. – 2016 г.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Кнежа.

Плевен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 19:07  02.12.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай