1 094 0

И деца станаха мишена на ало измамници

И деца станаха мишена на ало измамници
Стефанаки Йоанис

Децата в София - на прицел на телефонните измамници. В последния случай престъпниците дори са проучвали предварително семейството и 13-годишното им дете. Те са използвали информацията в телефонния терор, продължил близо 2 часа. От съображения за сигурност, семейството пожела да остане анонимно и застана с гръб към камерата. В същото време по думите на бащата полицията не е реагирала.

Преди три дни 13-годишно момче, което условно наричаме Калоян, се прибира от урок. Часът е 10:30 сутринта, а родителите му са на работа.

Докато детето се подготвя за училище, непознат номер му звъни. Човекът от другата страна се представя за директор в училището, където майка му е преподавател.

И тъй като версията на измамниците изцяло съвпада с реалността, детето нито за миг не се усъмнява, че е станало жертва на телефонна измама. Минути по-късно, престъпниците звънят отново.

На въпроса къде е баща му, измамниците отговарят, че в този момент дарява кръв, за майка му. След това започват да му подсказват къде биха могли да са скрити парите. Държат детето на телефона, докато то рови из апартамента и го уверяват, че когато намери сумата ще пристигне линейка, да го заведе в болницата. След дълго търсене, обаче Калоян се усъмнява в думите на измамниците.

Оказва се, че в процеса на разговора с престъпниците, Калоян е дал и адреса си. Докато тича към дома бащата звъни на 112 за да потърси помощ от полицията. Но вместо патрул на адреса, те изпратили екип, който да обикаля из района.

България

Напиши коментар:


Публикувай