776 0

Капитан от армията, прегазил баба, остава в ареста

Анжелина Димитрова

По искане на Военноокръжна прокуратура – Пловдив, Военен съд - Пловдив взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 41 годишния капитан С. Стоянов – военнослужещ от военно формирование 46 700 – Сливен, за причиняване на смъртта на 80 годишна жена при пътно транспортно произшествие.

На 2 декември 2016 г. С. Стоянов се движил по път в района на с. Копринка, община Казанлък, управлявайки лек автомобил Peugeot 307. При движението си по пътя С. Стоянов нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с характера и интензивността на движението и по непредпазливост причинил смъртта на 80 годишна жена. След причиняването на този тежък престъпен резултат, Стоянов избягал от местопроизшествието.

В рамките на проведеното разследване и оперативно издирвателни мероприятия, С. Стоянов е установен и задържан.

ВОП - Пловдив е повдигнала обвинение на капитан Стоянов за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата и поиска от Военен съд - Пловдив вземането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът прие доводите на прокурора от ВОП - Пловдив, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление, както и реална опасност Стоянов да извърши друго престъпление.

Разследването продължава.

България


Още по темата

 • Задържаха военен, убил с кола старица

  Задържаха военен, убил с кола старица

  Военен е задържан за това, че е блъснал и убил възрастна жена, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора. На 6 декември 2016г. от полицията са съобщили за ...
  9.12.2016
  1 628
  0

Напиши коментар:


Публикувай