1 200 1

Двамата военни, хванати с наркотици, остават в ареста

Двамата военни, хванати с наркотици, остават в ареста
Анжелина Димитрова

Двамата военни от Варна, хванати с наркотици, остават в ареста, съобщиха от прокуратурата.

При провеждане на специализирана операция на 6 декември 2016 год. от служители при Регионална служба „Военна полиция“ –Варна и ОД на МВР –Варна в 16.20 часа в гр. Варна на ул. „Дрин“ е бил задържан главен старшина Стойчо Стойчев от военно формирование 38 920-ВМС – Варна. При проверката у военнослужещия са били открити високорискови наркотични вещества - марихуана и метамфетамин /кристали/.

Започнато е досъдебно производство от военен разследващ полицай под ръководството и надзора на Военноокръжна прокуратура – Сливен. На Стойчев е предявено обвинение за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда.

По същото време в град Варна на ул.“ Г.С. Раковски“ за притежание на високорисково наркотично вещество е задържан и военнослужещият старшина първа степен Веселин Русинов от в.ф. 54960- 3- ВМС-Варна.

При извършеното претърсване в личния лек автомобил на Русинов - Mercedes

CLK 270 CDI, е иззето наркотично вещество - 3 грама кокаин. Прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин е открито и в жилище, обитавано от лицето, намиращо се в град Варна на ул. „Начо Начев”. На Русинов е предявено обвинение за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда.

По внесени искания от ВОП- Сливен на 9 декември 2016 год., Сливенският военен съд взе и мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо старшина Стойчев и старшина Русинов.

Варна / България

Още по темата

 • Задържаха двама военни с наркотици

  Задържаха двама военни с наркотици

  Задържаха двама военни, заподозрени в разпространяване наркотици, съобщиха от ОДМВР-Варна. На 6 декември 2016 г.,след сигнал, получен в ОДМВР ...
  8.12.2016
  1 482
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • милитъри
  Отговор
  1 21:08  12.12.16
  Това е Българската армия,господ да ни пази АМИН

Напиши коментар:


Публикувай