12 Декември, 2016 12:37 1 597 1

Двамата военни, хванати с наркотици, остават в ареста

  • военни-
  • хванати-
  • наркотици-
  • ареста
Двамата военни, хванати с наркотици, остават в ареста - 1

Двамата военни от Варна, хванати с наркотици, остават в ареста, съобщиха от прокуратурата.

При провеждане на специализирана операция на 6 декември 2016 год. от служители при Регионална служба „Военна полиция“ –Варна и ОД на МВР –Варна в 16.20 часа в гр. Варна на ул. „Дрин“ е бил задържан главен старшина Стойчо Стойчев от военно формирование 38 920-ВМС – Варна. При проверката у военнослужещия са били открити високорискови наркотични вещества - марихуана и метамфетамин /кристали/.

Започнато е досъдебно производство от военен разследващ полицай под ръководството и надзора на Военноокръжна прокуратура – Сливен. На Стойчев е предявено обвинение за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда.

По същото време в град Варна на ул.“ Г.С. Раковски“ за притежание на високорисково наркотично вещество е задържан и военнослужещият старшина първа степен Веселин Русинов от в.ф. 54960- 3- ВМС-Варна.

При извършеното претърсване в личния лек автомобил на Русинов - Mercedes

CLK 270 CDI, е иззето наркотично вещество - 3 грама кокаин. Прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин е открито и в жилище, обитавано от лицето, намиращо се в град Варна на ул. „Начо Начев”. На Русинов е предявено обвинение за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда.

По внесени искания от ВОП- Сливен на 9 декември 2016 год., Сливенският военен съд взе и мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо старшина Стойчев и старшина Русинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 милитъри

    1 0 Отговор
    Това е Българската армия,господ да ни пази АМИН