12 Декември, 2016 15:58 3 860 3

Съдят Анита Мейзер за причиняване на смърт по непредпазливост и за подкуп

  • анита мейзер-
  • смърт-
  • непредпазливост-
  • подкуп

Мейзер убила мъжа си при снимане на клип за неговата сила

Съдят Анита Мейзер за причиняване на смърт по непредпазливост и за подкуп - 1

Окръжната прокуратура във Варна внесе днес, 12 декември 2016 г., във Варненския окръжен съд обвинителния акт срещу 52-годишната Анита Желева, по-известна с фамилията Мейзер. Тя ще отговаря пред съда по две обвинения, повдигнати от Окръжната прокуратура – за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай Димов /по член 122, ал. 1 от Наказателния кодекс/ и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действия по служба, което е престъпление по член 304а от Наказателния кодекс.

Смъртта на Николай Димов настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. Анита Желева завързала краката, ръцете и врата му с кабелни стяжки, известни като свински опашки, по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам. Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много.

Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента. След смъртта на Николай Желева предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна. Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано свински опашки, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им.

Няколко часа след полунощ Желева съобщила в Пето РУ на МВР, че съпругът й е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

По време на разпита й Желева променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това – 20 000 евро, и последно – 30 000 евро, като предварително се информирала дали в кабинета на разследващия има записващи устройства.

Тройната съдебномедицинска експертиза сочи, че причина за смъртта на Николай е механична асфикция, осъществена по механизма на загърлянето. В кръвта на пострадалия не са открити алкохол и наркотични вещества. Липсват и травматични увреждания на скелета.

Подсъдимата Анита Желева се е признала за виновна. 52-годишната жена, която е родена в село Пет могили, Шуменско, е с двойно гражданство – българско и американско, и е неосъждана.

Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Тя е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, определена от състав на съда на 17 август 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смок

    7 0 Отговор
    Безумни анаболни изцепки. Тия културистчета с годините направо откачат от анабоилте. Целият хормонален баланс на тялото трайно се унищожава. В един момент тестисите атрофират и правят някакви безумни хормон заместващи терапии които нямат нищо общо с биологичният хормонален баланс. В следствие на това се разбутват всички хормони. Почват едни резки промени в психиката, депресии, мании, обсесии. Едни ги избива на агресия други реват като жени за всичко. За миг за спре зобенето и се стапят като восъчни фигури. Боледиват от една камара блести. Много от тях почват да ползват и хард наркотици и обезболяващи . Просто абсолютна трагедия и деградация. Гледаш го отвън грамаден мъж а отвътре развалина. В един момент всичко рухва почват да ходят по хемодиализи и просто няма излизане от болницата. Зареждат се едини диагнози като бъбречна недостатъчност, чернодробна, сърдечна и прочее които всичките за трансплантация. Някой се и самоубиват или като оня другия откачаник от Варна дето закла жена си на гробищата. С него съм тренирал в една зала само като си помисля че ми е висял над главата да ме пази със 160 кила направо тръпки ме побиват. Знаех си че е откачен ама чак пък толкоз кой предполага. Съвета ми е пазете си децата. Ако ги видите че почват да растат като гъби с неестествено голяма мускулатура нещо се случва. Взимайте мерки докато е време, че ви чака тегло кучешко това е по-зле и от наркотиците

    Коментиран от #2

  • 2 Пясъчна Боа

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смок":

    Много некачествена е средата в която живеем и примамките на които сме изложени, като се започне тютюн, алкохол, лекарства, хранителни добавки, замърсен въздух, токсини навсякъде около нас, наркотици и какво ли още не, единственото на което трябва да се уповаваш е вярата в теб, навика да казваш категорично какво не одобряваш, да си налягаш налъмите вместо да се пишеш на герой, да мислиш няколко пъти вместо после вечно да съжаляваш.
  • 3 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    ОСЪДЕТЕ АНИФЕТО ХУБАВО
    А НЕ УСЛОВНО