732 0

Задържаха младеж, ограбил дядо

Анжелина Димитрова

23-годишен шуменец е задържан часове след като извършил грабеж на 69-годишен мъж във вилна местност до Шумен, съобщиха от полицията в града.

В 13:07 часа на 11 декември в оперативната дежурна част на областната дирекция е получен сигнал чрез телефон 112, че във вила в местността “Под Манастира” – Шумен е извършен грабеж. На място веднага бил пратен полицейски екип.

Пред униформените 69-годишен мъж обяснил, че малко преди 9 часа бил посетен от млад мъж, който му поискал заем от 50 лева. След като му дал парите, младежът заплашил възрастния мъж и му отнел 500 лева, които държал в чантичка. За грабежа съобщил по-късно през деня.

Предприети са незабавни действия за установяване и задържане на извършителя на деянието. Около три часа след получаване на съобщението за престъпното деяние служители на сектор „Криминална полиция” при РУ Шумен установили и задържали заподозрения по случая. Това е 23-годишен младеж от град Шумен, криминално проявен, осъждан за кражби, обсебване и престъпления против личността.

Образувано е досъдебно производство.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура Шумен е привлечен като обвиняем и му е наложено задържане за срок до 72 часа. Приведен е в сектор „Арести” при Областна служба „Изпълнение на наказанията” – Шумен.

България


Напиши коментар:


Публикувай