Last news in Fakti

13 Декември, 2016 22:00 1 776 0

Три месеца затвор за шофиране без книжка

  • месеца-
  • затвор-
  • шофиране-
  • книжка
Три месеца затвор за шофиране без книжка - 1

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра подсъдимият И. Илиев получи ефективно наказание за шофиране без съответно свидетелство за управление на моторно-превозно средство, в едногодишен срок от санкционирането му по административен ред.

На 28 януари 2016 г., в гр. Мездра, обвиняемият Илиев, въпреки че не притежавал валидно свидетелство за управление на МПС, шофирал лек автомобил „Audi А6“. Около 11.45 ч. той се движел по ул. „Александър Стамболийски“, когато бил спрян за проверка от служители на РУ МВР-Мездра, които констатирали, че водачът е неправоспособен, за което му бил съставен акт. В хода на проверката било установено, че Илиев вече бил санкциониран за такова нарушение с наказателно постановление на началник група при РУ – Мездра.

В съдебно заседание обвиняемият се призна за виновен и сключи споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Мездра, което съдът одобри. Той ще изтърпи наказание от три месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

Определението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА