773 0

Съдят мъж, убил приятел в катастрофа

Съдят мъж, убил приятел в катастрофа
Анжелина Димитрова

Окръжната прокуратура в Шумен внесе в Шуменския окръжен съд обвинителния акт срещу 27-годишния Нихат И., който причинил тежко пътно-транспортно произшествие, довело до смъртта на най-добрия му приятел от детството.

Окръжната прокуратура в Шумен е повдигнала обвинение и е предала на съд Нихат за извършено деяние.

Тежкият пътен инцидент станал на 14 юни 2016 год. край село Венец. Подсъдимият Нихат И. с управлявания от него автомобил „Volkswagen Golf “ със скорост 135 км в час на десен завой навлязъл в насрещната лента и ударил челно автобус. От удара колата на Нихат се разцепила на две по диагонал. Предната лява част на колата останала на пътното платно с Нихат И., а задната изхвърчала извън пътя и изпаднала в канавка. Возещият се на предната дясна седалка приятел на подсъдимия Ш.Р. загинал на място. Причината за смъртта според съдебномедицинската експертиза е травматично разкъсване на сърцето и кръвоизлив в околосърцевата торбичка.

На ударения челно автобус за причинени значителни материални щети. В тежкото пътно-транспортно произшествие е пострадал и друг лек автомобил, който се ударил в спрелия аварийно автобус. Деянието е извършено непредпазливо и от небрежност и със скорост с 45 км в час над разрешената, която е 90 км в час извън населени места.

Предстои делото срещу 27-годишния мъж, който е от шуменското село Борци, откъдето е и жертвата, да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

България

Напиши коментар:


Публикувай