738 0

Условна присъда за Христо Маринов за закана за убийство на журналист

Снимка: Нова телевизия
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

Софийска градска прокуратура постигна присъда от 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за Христо Маринов, съобщиха от прокуратурата.

През април 2016 г. СГП внесе в СГС срещу него обвинителен акт за закана за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова.

Христо Маринов беше с имунитет, тъй като кандидатства за общински съветник от листата на ПП „Солидарност“ в община Левски на местните избори през есента на 2015 г. Поради това Главният прокурор внесе в ЦИК искане за снемане на имунитета на Маринов. С решение на ЦИК от 24 октомври 2015 г., комисията даде разрешение за привличането му в качеството му на обвиняем.

На 21 октомври 2015 г. Маринов се обадил по мобилния телефон на Вероника Димитрова и в проведения разговор се заканил с убийство, като й казал, че „за 6 месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя по моите неписани закони. Ще имаш голям проблем, аз те линчувам, това е моят неписан закон и ти отиваш на кино“.

България


Напиши коментар:


Публикувай