15 Декември, 2016 09:55 1 178 2

1666 хванати да карат дрогирани

  • хванати-
  • карат-
  • дрогирани

Наркотиците са зараждащия се бич при водачите

„От март до вчера имаме 1166 положителни установени проби с наркотици. Полевите тестове са раздадени в цялата страна.“ Това заяви за Нова телевизия Росен Рабчев от Пътна полиция.

Катаджиите са на лов за пияни и дрогирани на пътя. Операцията е на TISPOL - Европейската организация на службите на Пътна полиция.

Как работи дрегерът за наркотици?

„С този апарат се изследват водачите за употреба на 7 вида наркотици - метамфетамини, амфетамини, опиати, канабис, кокоино и бензоамфетамин. Операцията, която провеждаме, е за алкохол, употреба на наркотици и други упойващи вещества. Взима се проба от слюнката на шофьора и до 15 минути имаме резултат”,добави Росен Рабчев.

По думите му наркотиците са зараждащия се бич при водачите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пудрата

    4 1 Отговор
    Похвално, тряя контрол!
    Което веднага ме навежда на въпроса - кога ще се правят подобни тестове в НС? В тоалетните там обучено за откриване на прахчета полицейско куче сигурно ще повърне.
  • 2 jorkata

    3 1 Отговор
    1 trava ne moje da izpushish na spokoistvie