1 771 2

Рецидивист - убиец ще лежи 2,5 г. за кражба на 1,5 кг. пилешко

Анжелина Димитрова

Пенсионер от Раднево ще прекара в затвора 2,5 години за кражба на 1,5 кг пилешки пържоли, които били задигнати от магазин за готова храна в миньорския град на 1 февруари т.г., реши състав на окръжния съд в Стара Загора, пише "Монитор".

На първа инстанция в Районен съд – Раднево , където през септември е гледано НОХД №167 61-годишният Матьо Димитров е бил изцяло оправдан.

Съдебният състав тогава решил, че на практика кражбата е останала недовършена, а продуктите били взети не от от него, а от приятелката му Тинка Г.

Привлечената заедно с Матьо като обвиняема жена със сълзи на очи обяснявала как двамата били много гладни, но нямали пари, което ги накарало да посегнат на вкусотиите.

Пържолите така и не били консумирани, защото открадналата ги изоставила торбата докато бягала. Обвиняемият бил открит два месеца по-късно след като бил разпознат по записите от видеокамерите.

Оправдателната присъда е обжалвана от прокуратурата, на втора инстанция делото е гледано на 14 декември .

Сърцераздирателната история на „бедстващата“ двойка не могла да разчуства окръжните съдии.

Оказало се, че обвиняемият има зад гърба си изключително тежка криминална биография: няколко присъди за грабежи и две убийства.

Събраните факти, прокурорската пледоария и миналото на мъжа довели до крайното решение за ефективна присъда. Тя предстои да бъде изтърпяна при първоначален строг решим в затворническо общежитие от закрит тип.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Киро
  Отговор
  1 14:25  16.12.16
  Тия цигани трябва да лежат, това е ясно. Сума ти престъпления зад гърба имат. Проблема е, че тия с по-големите престъпления не лежат!
 • Тошибиян
  Отговор
  2 19:16  18.12.16
  Тея с толемите престъпления са политици и техните пионки мутри и олигарси а те нема как да са подсъдими щото такова е статуквото просто пирамида...колкото си по нависоко толкова повече престъпления вършиш безнаказано

Напиши коментар:


Публикувай