1 326 4

Нападателят в берлинското метро остава в ареста

Прокуратурата ще прецени дали да повдигне обвинение за предумишлено убийство

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Българският гражданин, който бе арестуван заради атака срещу жена в берлинското метро, остава за постоянно в ареста. Светослав Стойков бе задържан на централната автогара в германската столица.

Българският гражданин се е върнал от Южна Франция. По информация на вестник „Билд“ мъжът е бил при роднини в Ница.

Прокуратурата иска да изясни дали може да става въпрос за опит за предумишлено убийство. Истинско чудо е, че изританата в гръб жена се е разминала само със счупена ръка. Дамата е можела да бъде убита, разкри следовател.

Бруталното нападение в берлинското метро предизвика вълна от възмущение в цялата страна. Местните медии съобщиха, че Светослав Стойков е бил разпознат от бивш служител в бежански лагер.

Българският гражданин ще остане в ареста до приключване на следствието. Ако съдът прецени, че има опит за предумишлено убийство, то го грози доживотен затвор.

След разпространението на кадрите от нападението бе издадена европейска заповед за арест на 26-годишния мъж. Той е баща на три деца. Роден е в град Добрич, но е живял във варненския квартал „Максуда“.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 15:40  19.12.16
  Опит за предумишлено убийство с пушка и пистолет в България , се наказва с 4 години затвор. Ако това го беше направиш в столичното метро дори нямаше да го търсят. Ама как така доживотен затвор? БХК да се намесят веднага. От тук мирише на дискриминация.
 • Схвастик
  Отговор
  2 19:23  19.12.16
  Требва му газова камера на ма...ла
 • Схвастик
  Отговор
  3 19:28  19.12.16
  Вече ме е срам в Германия да казвам че съм българин,заради тази пасмина ма...ли
 • NAZI
  Отговор
  4 17:24  20.12.16
  това не е българин това е М...Л,ЦИГАНИН и т,н и най вероятно сутеньор както всички други ЦИГАНИ от Аспарухово правещи на строители

Напиши коментар:


Публикувай