20 Декември, 2016 16:47 1 965 3

Протестираха оправдателната присъда на Ценко Чоков

  • ценко чоков-
  • протестираха-
  • оправдателна присъда

Прокурор от Районна прокуратура - Бяла Слатина внесе в съда протест срещу постановената оправдателна присъда срещу кмета на с. Галиче Ценко Цоков по водено срещу него дело за документно престъпление в качеството му длъжностно лице.

Държавното обвинение счита, че присъдата на Районния съд в Бяла Слатина е неправилна, необоснована и постановена в противоречие на закона.

Припомняме, че Районна прокуратура – Бяла Слатина повдигна обвинение срещу Ценко Чоков за документно престъпление и на 01.03.2016 г. внесе в съда обвинителен акт срещу него.

В условията на продължавано престъпление на 09.09.2014 г. в с. Галиче в качеството си на длъжностно лице – кмет на кметство с. Галиче, в кръга на службата си той съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства. В пълномощно и Декларация по чл. 264, ал.1 от Данъчно - осигурителен процесуален кодекс и Декларация за гражданство и гражданско състояние по чл. 25, ал. 8 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност Чоков удостоверил, че подписите за „упълномощител” и „декларатор” и трите имена под тях положени и изписани лично пред него от лицето В. К. В хода на досъдебното производство, изготвената съдебно-почеркова и техническа експертиза доказа, че те са положени от друго лице.

Впоследствие заверените от подсъдимия Чоков неистински документи били използвани пред нотариус, който действащ като пълномощник на продавача, прехвърлил собствеността върху земите на човек, близък на кмета на с. Галиче.

Предстои съдебен процес да продължи пред Окръжен съд – Враца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 1 Отговор
    Напънала се прокуратурата и родила ... мишка.

    Елементарно дело не могат да спечелят тия галоши.
  • 2 Пабло Хуельо

    4 0 Отговор
    Протести и Референдуми в тая държава не вървят, само КЕШ !
  • 3 Г(Е)РОБ

    3 2 Отговор
    Цирк България https://www.vbox7.com/play:0c0c5b59