984 0

Таксиметров шофьор е с обвинение за телефонна измама

Калина Петрова

На 19.12.2016 г., неустановено лице от женски пол се обадило на домашния телефон на пострадалия И.А., като му заявило, че трябва да получи лично колет, задържан от Агенция „Митници“, като за освобождаването му трябва да заплати сумата от 4200 лева, които трябва да бъдат предадени на куриер с малко име „Станимир“, работещ към фирма „Speedy“.

Пострадалият се усъмнил в думите на събеседника си, но въпреки това довършил започнатия разговор, в хода на който двамата постигнали уговорка къде и по какъв начин следва да бъде предадена паричната сума. Поради възникналите у него съмнения в достоверността на изложеното, след приключване на разговора А. незабавно сигнализирал за случилото се на органите на МВР, които от своя страна инструктирали пострадалия за по-нататъшните му действия. Придържайки се към първоначалната уговорка, А. се явил на среща със „Станимир“, като му предал найлонов плик, съдържащ част от инкриминираната сума. В момента на предаването на плика, към двамата се приближили служители на 06 РУ СДВР, които задържали на място „Станимир“, след което установили неговата самоличност, а именно – Павел Русков, а по случая било образувано досъдебно производство.

В хода на производството е установено, че деецът е таксиметров шофьор; впоследствие му е повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Предвид високата обществена опасност на извършеното от него деяние, прокуратурата е разпоредила задържане на Русков за срок до 72 часа.

София / България

Напиши коментар:


Публикувай