22 Декември, 2016 14:22 3 752 2

Над 4 години затвор за Анита Мейзер

  • анита мейзер-
  • затвор-
  • осъдиха

Тя се призна за виновна. Наказанието бе редуцирано с 1/3 заради съкратено съдебно следствие

Над 4 години затвор за Анита Мейзер - 1
Снимка: БТА

Варненският окръжен съд призна Анита Мейзер за виновна в това, че на 14.08.2016 г., във Варна, причинила смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов. Тя бе призната за виновна и за това, че на същата дата, в сградата на ОД на МВР - Варна, предложила подкуп - сумата от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действие по служба - да не я задържи по Закона за МВР при налични данни за извършено престъпление от Наказателния кодекс.

Съдът й наложи наказания и за двете престъпления от 4 години и 6 месеца, които редуцира с 1/3, тъй като делото бе разгледано в условията на съкратено съдебно следствие. Анита Мейзер. се призна за виновна и прие да не се събират доказателства в съдебната фаза. Тя ще търпи най-тежкото от двете наказания, а именно 3 години „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, както и глоба в размер на 7 000 лева.

Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по настоящото дело, считано от 14.08.2016 г.

Анита Мейзер е осъдена да плати обезщетение на наследниците на Николай Димов за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението – сума в размер на 150 000 лева, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 14.08.2016 г., до окончателното изплащане на сумата, като съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 300 000 лв. като неоснователен.

„През четиримесечния си престой в ареста се опитвах да си обясня как стигнах до тук. Ние имахме чудесни отношения със съпруга ми. Той имаше понякога странни желания и аз ги изпълнявах… Грешката ми беше, че не казах на майка му и сестра му какво е намислил, може би щяха да го спрат…“ , бяха последните думи на подсъдимата в съда.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок от днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ц.Ц.

    4 1 Отговор
    Ама и правосъдни органи имаме нямам думи.Затворите пълни с деца хванати с по една ганджа и лежът по цифра години а за убийство и подкуп 3 години.....дали някой все пак не е лапнал подкупчето @?
  • 2 ътфйггък

    1 0 Отговор
    цели 4 години
    сигурно е казала че е циганка
    за убииството 2 и за подкупа 2
    то една мина в ареста
    за добро държание догодина мисля
    ще си стиснем ръцете