1 613 0

Хванаха дрогирани и пияни зад волана

Стефанаки Йоанис

Четири бързи производства срещу пияни и дрогирани шофьори са започнати през последните три дни. Това съобщиха от полицията в Бургас.

На 23 декември, около 22:50 часа, полицаи от Раднево се опитали да спрат лек автомобил “Хонда“, но водачът не спрял. Последвало кратко преследване, шофьорът катастрофирал и попаднал в полицейските ръце.

Служителите на реда установили, че той е 26-годишен, с инициали А.Д. от село Знаменосец. При тестване за наркотици дрегерът отчел положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. А.Д. бил задържан за срок до 24 часа.

За шофиране под въздействие на наркотици в ареста попаднал и 22-годишният Н.Г. от Казанлък. Той управлявал “Мерцедес“ и бил спрян за проверка от служители на РУ - Казанлък на 24 декември, около 16.27 часа. Тестът показал, че е употребил канабис. Срещу двамата дрогирани водачи са започнати бързи производства.

Тази нощ, на същия булевард в Казанлък бил засечен и пиян водач. Близо 45 минути след полунощ, полицейски екип на районното управление спрял за проверка “Опел Вектра“, управляван от 45-годишния Б.М., местен жител. Тестът с дрегер отчел положителен резултат за употреба на спиртни напитки.

Малко по-късно, около 1.25 часа, в старозагорския кв. “Железник“, полицаи и катаджии спрели лек автомобил “Сеат Кордоба“. Шофиралият го 25-годишен С.М. от село Маджерито бил тестван с дрегер. Срещу двамата мъже, седнали зад волана пияни, са започнати бързи производства. Задържани са в съответните районни управления с полицейска мярка до 24 часа.

България


Напиши коментар:


Публикувай