1 047 1

Задържаха телефонен измамник

Двайсет и шест годишен мъж е задържан край Сливо поле

Анатоли Стайков

При операция на силистренски криминалисти със съдействието на русенски полицаи в района на община Сливо поле е задържан двайсет и шест годишен мъж, участвал в телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР В Силистра.

В следобедните часове вчера, пътувайки с личния си автомобил "Мерцедес" към Русе, мъжът бил спрян на изграден контролно-пропускателен пункт в района на община Сливо поле. При претърсване в автомобила му била намерена сумата от 10 000 лева, взета същия ден от измамен осемдесет и осем годишен силистренец.

Възрастният човек получил обаждане на домашния си телефон по придобилия напоследък популярност сценарий за участие в полицейска операция по залавяне на телефонни измамници. Той повярвал на думите на мнимия полицейски служител, който поискал от него да постави в найлонов плик наличните си пари и да го завърже за портата на двора си.

Мъжът изпълнил указанието, поставяйки в плика 10000 лева. След това бързо се прибрал в дома си, за да не пострада в очакваната престрелка при задържането на измамниците.

Получавайки информация за случая, служителите на сектор "Криминална полиция" предприели незабавни действия и със съдействието на русенските си колеги задържали измамника. Отнетата сума била намерена и иззета. На този етап на разследването се смята, че задържаният е участвал в извършването на телефонната измама в ролята на куриер. Той е познат на органите на реда с дребни кражби в миналото.

Разследването продължава. Провеждат се оперативно-издирвателни действия по установяване самоличността и на други хора, съпричастни по случая.

Преди няколко дни друг мъж, участвал в телефонни измами, бе задържан при операция на силистренските криминалисти.

България


Още по темата

 • МВР: Не давайте пари на ръка

  МВР: Не давайте пари на ръка

  "Никога не давайте пари на непознати на ръка. Няма държавна институция, която да ви поиска пари в брой”. Това посъветва хората инспектор ...
  30.12.2016
  1 052
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Възмутен
  Отговор
  1 23:08  28.12.16
  Публикувано във факти.бг: телефонна измама Жена от Вършец пътува до Плевен заради ало-измамници Колко години вече продължава едно и също ,и "героите" са едни и същи ? Трябва да бъдем вписани в книгата на Гинес за най-много кражби извършени по абсолютно идентичен начин.

Напиши коментар:


Публикувай