1 326 1

Жена от Вършец пътува до Плевен заради ало-измамници

78-годишна баба от Вършец "олекна" с 22 бона

Анатоли Стайков

78-годишна жена от Вършец е поредната жертва на телефонна измама, съобщи "Дарик". Бабата дала 22 000 лева на мошениците в два поредни дни преди седмица.

По данни на възрастната жена на 22 декември непознат се обадил на мобилния й телефон и се представил се за "дознател Петров". Мъжът поискал да окаже съдействие на полицията, като предостави възможно най-голяма сума пари за залавянето на група криминално проявени, които заплашват живота и здравето на нейни близки.

Същия ден жената отишла до клона на местна банка, откъдето успяла да изтегли 2000 лв, но дала заявка за още 20 000 лв. Изтеглените 2000 лв., заедно със златни накити пакетирала и оставила пред входа на блока си.

На 23 декември жената отново посетила банката, откъдето изтеглила останалата сума от 20 000 лв. Бабата казала на служителите, че ще купува апартамент.

Тя през цялото това време е поддържала контакт с мнимия дознател. Той я инструктирал да замине за Плевен, където да остави останалата сума. Според потърпевшата тя оставила сумата от 19 500 лв в района на болница в Плевен.

Мнимият дознател обещал на жената, че ще й върне парите, но след като в продължение на три дни тя не получила обаждане, на 27 декември подала сигнал за измамата в полицейското управление във Вършец.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • иво
    Отговор
    1 14:23  30.12.16
    Да е жива и здрава и на мен да даде.Явно хич не и пука за парите.Беден бил българина.

Напиши коментар:


Публикувай