814 3

По 3 г. затвор за рецидивисти, откраднали 19 лева

Двамата осъдени са сключили споразумение с прокуратурата в Бургас

Милена Трачева

Двама млади престъпници от Бургас бяха осъдени на по три години затвор за това, че са обрали 20-годишен свой съгражданин, използвайки сила и отнемайки му сумата от 19 лева. Това съобщиха днес от Районна прокуратура — Бургас.

В съобщението на прокуратурата се казва, че 25-годишният Станко Георгиев и 20-годишният Пламен Кантарджиев са признати за виновни за това, че на 01.03.2016 г., в гр. Бургас, ж.к. „Зорница“, във вход на блок, като съизвършители, отнели чужди движими вещи (парична сума в размер на 19 лв.) от 20-годишен мъж, с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила — нанесли множество удари с ръце по главата и тялото на пострадалия — престъпление по чл.198, ал. 1 вр. чл.20, ал. 2 от НК.

Георгиев (осъждан 4 пъти) и Кантарджиев (осъждан 5 пъти) са признали всички факти по обвинителния акт и признавайки вината си, са сключили споразумение с прокуратурата.

То е одобрено от Бургаския районен съд, като магистратите постановили присъди от по 3 години "лишаване от свобода", които трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим.

Решението на районните съдии е окончателно.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 16:39  28.12.16
  Малко им са 3 години. Няма да имат време да научат всички тънкости от затвора. След излежаване на присъдата, ще бъдат вече изпечени престъпници.
 • непознат
  Отговор
  2 18:03  28.12.16
  Абе нямате ли срам,ало .съдий,държавата е обирана 50 години откраднати милиарди,вънка са хора по 50. Висящи дела,рецедивисти се разхождат,министри крадат на поразия и,няма осъдени,защо така бе честни и уважавани съдий
 • Отговор
  3 18:26  28.12.16
  Ашколсун.Браво.Най ефективната система в България.

Напиши коментар:


Публикувай