1 114 2

Започва процес срещу Тайфи Мекльов, чиято ракия уби шестима

Анатоли Стайков

Окръжна прокуратура – Благоевград изготви и внесе в съда обвинителен акт срещу Тайфи Мекльов, който е обвинен за това, че през декември 2015 г. в Якоруда, през непродължителни периоди от време, разпространил опасна за здравето спиртна напитка, предназначена за общо ползване. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

От престъпните действия на Мекльов последвала смъртта на шестима мъже. На други осем лица, консумирали от разпространената от подсъдимия спиртна напитка, били причинени средни телесни повреди, временно опасни за живота.

Пострадалите имали оплаквания от главоболие, болки, гадене, повишено кръвно налягане, притъмняване пред очите, смущение в зрението, както и изпадане в състояние на кома. В хода на досъдебното производство се установи, че продаваната и подаряваната от подсъдимия ракия съдържала метилов етанол (метанол) с концентрация над максимално допустимото.

Метиловият алкохол бил изготвен в нарушение на Закона за виното и спиртните напитки чрез използване на синтетичен спирт. Предстои насрочване на делото от Благоевградския окръжен съд.

Благоевград / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 22:57  29.12.16
  Доживотна без замяна .
 • Гост
  Отговор
  2 22:38  01.01.17
  Смърт, на бесилото за това, че е осквернил традицията и е прецакал домашната ракия.

Напиши коментар:


Публикувай