1 218 2

Заловените с 40 кг хероин остават за постоянно в ареста

Според прокурора, задържаните са извършили престъплението, в което са обвинени

Снимки БТА
Снимки БТА
Милена Трачева

Четирима мъже от Ямбол и тополовградското село Радовец, които на 21 декември бяха заловени от спецполицаите докато опитвали да продадат 5 килограма хероин на паркинга на голяма търговска верига в Ямбол, остават за постоянно в ареста. Това съобщиха днес от прокуратурата в Ямбол.

Най-строгата постоянна мярка за неотклонение беше поискана от наблюдаващия досъдебното производство прокурор от окръжна прокуратура — Ямбол.

Александър Димитров, Димитър Димитров, Боян Боянов — и тримата от с. Радовец, общ. Тополовград и Антон Иванов от гр. Ямбол са обвинени в престъпление по член 354, ал.2 във връзка с чл.20, ал.2, вр. с чл.26, ал.1 от НК за държане на наркотик в особено големи размери с цел разпространение.

По време на спецакцията, служителите на реда са открили високорисково наркотично вещество в особено големи размери — общо 76 пакета хероин с общо тегло 40 кг. Общата цена на иззетата дрога е около 2 млн лв.

За това престъпление в предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5г. до 15г. и „глоба“ в размер на от 20 000 лв. до 100 000 лв.

Според прокурора, може да бъде направен обоснован извод, че Александър Димитров, Димитър Димитров, Боян Боянов и Антон Иванов са извършили престъплението, в което са обвинени. Налице е и изключително висока обществена опасност на извършеното деяние, както и на извършителите на същото. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат ново престъпление, както предпоставки за това са тежката наказуемост на престъплението и факта, че трима от обвиняемите вече са осъждани, се казва в изявлението на прокуратурата.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемите.

Определението на Апелативен съд — Бургас е окончателно.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гларус
  Отговор
  1 18:24  29.12.16
  Директно в Белене ама го няма ,, тато,,
 • Брендо
  Отговор
  2 20:30  29.12.16
  самоче в Белене вкарваха кокошкари пример Разказвачи на вицове А с този бизнес се занимаваше Държавна Сигурност БЕ гларус

Напиши коментар:


Публикувай