6 775 3

Годеникът на Милена призна за убийството

Братът на кмета на Куртово Конаре е открил трупа на 26-годишната Милена Динова

Анатоли Стайков

След непрекъсната 24-часова работа на разследващия екип, включващ наблюдаващи прокурори, разследващи и криминалисти от ОД на МВР – Пловдив и ГД „Национална полиция”, Директора на ОД на МВР – Пловдив – ст. комисар Христо Разсолков, психолози от Института на МВР – София и ОД на МВР – Пловдив, и извършване на множество действия по разследване, оперативно-издирвателни действия по установяване на извършителя и анализ на събраните доказателства, бе установено, че извършител на убийството на младата жена от с. Куртово Конаре е 28-годишния Илиян Р., с когото тя е живеела на съпружески начала.

Илиян Р. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 28.12.2016 г. умишлено е умъртвил другиго – 26-годината Милена Д. – престъпление по чл. 115 от НК. В качеството си на обвиняем той е признал за извършеното.

В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи. Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Разследването продължава.

Пловдив / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • копеле
  Отговор
  1 13:58  30.12.16
  Понякога красивите жени носят след себе си гибел...жалко за момичето. Дано в затвора да бъде заклан извършителя.
 • пловдивчанин
  Отговор
  2 16:50  30.12.16
  След 10 години е на свобода,жалко за момичето
 • теди
  Отговор
  3 06:48  04.01.17
  Дано господ го накаже

Напиши коментар:


Публикувай