1 730 3

Убиецът на Стефка ще лежи 19 г. в затвора

Владимир Костадинов уби бившата си приятелка Стефка Маджарова на 13 юни 2013 г.

Анатоли Стайков

Владимир Костадинов, който на 13 юни 2013 г. уби бившата си приятелка Стефка Маджарова, ще лежи 19 години в затвора, съобщи "Марица".

В последния работен ден преди празниците Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжния изцяло. Така бяха отхвърлени както претенциите на Костадинов, че вината му е недоказана, така и настояването на родителите на убитото момиче той да лежи до края на живота си.

Според апелативните съдии наказанието доживотен затвор се налага само когато нито една друга присъда не може да превъзпита подсъдимия и когато извършеното престъпление е изключително тежко. В случая става дума за убийство с висока степен на обществена опасност, но не и за изключителна тежест. Апелативният съд потвърждава, че Владимир е обмислил убийството на Стефка, провокиран от ревност. След като се разделили, той я преследвал с обаждания и есемеси и се карал с нея, че общува с „диви селяни”.

Във фаталната вечер той я проследил по време на пътуването й до Кричим с друго момче и започнал да я заплашва. В едно от последните съобщения, които й изпратил, я предупредил, че търпението му се е изчерпало. След това я причакал пред дома й и настоял да отидат край канала на Йоаким Груево, за да изяснят в разговор отношенията си. Това се е случило към 22,30 на 12 юни, а смъртта е настъпила около 1 часа на 13-и. тези няколко часа разлика дават на съда основание да приеме, че става дума за убийство, извършено след предварително начертан план.

В близост до канала Владимир започнал да удря Стефка, докато я зашемети. След това поставил тялото й във водата по очи и изчакал, докато тя престане да дава признаци на живот. След това се прибрал вкъщи и си легнал.

Пловдив / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ddim
  Отговор
  1 19:30  02.01.17
  Ето за това ще има висока престъпност в България,престъпленията не са съизмерими с наказанията .Ще излезе след 12-13години при добро държание-явно на толкова оценяват живота на това младо момиче,жалко.
 • бог да помага
  Отговор
  2 20:49  02.01.17
  това младо дупе в пандела ще го работят на почивки
 • Спиро
  Отговор
  3 15:36  03.01.17
  Докато има такива смешни присъди, много невинни хора ще загубят живота си!

Напиши коментар:


Публикувай