1 028 0

Обвиниха тунизиец за убийството на поляк

Жертвата провокирала ситуацията, довела до смъртта ѝ

Обвиниха тунизиец за убийството на поляк
Милена Трачева

Тунизийски гражданин е обвинен в убийството на 21-годишен поляк в град Елк, северна Полша. Убийството стана причина за сблъсъци с полицията през уикенда, съобщава Радио Полша.

Говорителят на районната прокуратура в Елк заяви, че ще поиска заповед за ареста на тунизиеца, заподозрян, че в неделя сутринта е намушкал полския гражданин пред дюнерджийница.

26-годишният тунизиец е бил нает в ресторанта като готвач, заяви говорителят по време на пресконференция в понеделник.

Местните медии по-рано съобщиха, че жертвата пуснала фойерверки вътре в ресторанта, което провокирало създалия се по-късно конфликт.

В интервю за пресата, полицейският говорител заяви, че жертвата взела две бутилки с напитки и излязла, без да плати. Въпреки това, той все още не се ангажира да каже какво е поставило началото на спора, който завърши с убийство.

Жертвата е била преследвана от собственика и персонала на ресторанта, които са от северноафрикански произход, а след това е бил намушкан с нож, взет от заведението, обяснява още той.

Две прободни рани са довели до смъртта му.

Според прокурора, поел делото, полякът вече е бил осъждан по обвинения в заплахи и грабежи.

Убийството стана причина за покачване на расовото напрежение в региона и двудневни сблъсъци между полски граждани и мигранти пред входа на ресторанта. За да бъде предотвратен нов инцидент полицията е трябвало да се намеси.

Полша


Напиши коментар:


Публикувай