1 437 1

Задържаха 15 000 л спирт за менте алкохол

Калина Петрова

15 000 литра спирт задържаха митнически служители на паркинг в района на село Раданово, област Велико Търново. Митническа мобилна група извършва проверка на два товарни автомобила с българска регистрация, спрели на тир-паркинг на пътя към Бяла. При контролните действия е установено, че с двата камиона се превозват съответно пет и десет еднотонни вместимости с безцветна течност. Тест с плътномер показва, че превозваната стока е спирт с висок градус. За товара не са представени никакви акцизни документи, което представлява нарушение на ЗАДС и подлежи на санкция в размер на двойния размер на дължимия акциз или близо 330 000 лева.

По оперативни данни стоката идва от депо в Софийска област, а шофьорите е трябвало да пътуват по обиколни маршрути и да претоварват няколко пъти на различни превозни средства, за да затруднят контролните органи. След поредицата претоварвания спиртът трябвало да бъде превозен в по-малки съдове в посока Румъния, а друга част да осигури със суровина след празниците нелегални производства на алкохол в Северна България. Работата по случая продължава.

Сметките показват, че с подобно количество спирт може да се произведат над 30 000 литра високо градусов алкохол от всякакъв вид, тъй като „по рецепта" нелегалният алкохол „се забърква" от спирт, вода, есенции и други добавки.

През миналата година митнически служители задържаха на ГКПП Дунав мост 2 Видин Калафат 1000 литра спирт, „маскиран" като течност за чистачки в 100 десетлитрови туби и превозван с друга групажна стока от България за Западна Европа.

Велико Търново / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 681 БЪЛГАРИЯ
    Отговор
    1 12:15  08.01.17
    Продайте го на Русия той е по хубав от БОЯРИШНИК . Поне от тоя няма да мрът пияните руснаци !

Напиши коментар:


Публикувай