9 Януари, 2017 10:38 1 396 0

20 г. затвор за смъртоносна стрелба в с. Девене

  • затвор-
  • смъртоносна стрелба-
  • с. девене

По обвинителен акт на Врачанската окръжна прокуратура съдът постанови двадесетгодишна присъда „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим спрямо Стефан Мицев от с. Върбица. Той е признат за виновен за това, че на 29.05.2015 г. в с. Девене умишлено умъртвил Петър Илиев с ловна пушка, както и за незаконно притежание на оръжие.

Подсъдимият Мицев около две години живеел на семейни начала с Г. Илиева в дома си в с. Върбица. Жената забременяла, но след поредния й нанесен побой и престой в болница на 01.04.2015 г. тя се прибрала при родителите си в с. Девене. Последвали телефонни обаждания от страна на Мицев с искане да се върне при него, както и заплахи, „че ако не стори това, ще убие цялото й семейство“.

На 10.05.2015 г. подсъдимият посетил Илиева в болницата във Враца, където тя родила син. Той отново опитал да я убеди да се прибере при него, но тя категорично отказала.

Късно вечерта на 29.05.2015 г. Мицев, въоръжен с незаконно притежавана от него ловна пушка „Hakan“ 12-ти калибър, пристигнал пред къщата на родителите на Илиева в с. Девене. Той започнал да чука по прозореца на стаята, където спели Илиева с бебето, майка й и сестра й. Майката на Илиева отворила вратата на терасата, а Мицев отново заплашил с думите „Сега ще ви застрелям всички“.

В това време от другата стая излезли бащата и братът на Илиева. Мицев се уплашил и тръгнал да бяга, а двамата мъже го последвали. По време на преследването подсъдимият произвел няколко изстрела в тяхната посока, единият от които се оказал смъртоносен за пострадалия П. Илиев. След извършване на престъплението Мицев избягал и се скрил в изоставена къща в с. Девене , където захвърлил оръжието.

След известно време той се обадил на телефон 112 и поискал да бъде изпратена патрулна кола, като на полицейските служители заявил, че прострелял брата и бащата на жена си.

Изготвената по делото съдебно-медицинска експертиза сочи, че братът на Г. Илиева – А. Георгиев е получил слепи огнестрелни наранявания по задната повърхност на гръдния кош, поясно и в областта на коляното.

Въпреки положените медицински грижи за спасяване на бащата на Илиева, седмица по-късно той починал в МБАЛ „Хр. Ботев“ – Враца от огнестрелни наранявания на главния мозък и белите дробове.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА