Last news in Fakti

12 Януари, 2017 13:33, обновена 12 Януари, 2017 17:09 15 017 13

Заловиха убиеца на бизнесмена Иван Масърлиев от Български извор

  • заловиха-
  • убиеца-
  • бизнесмена-
  • иван масърлиев-
  • български извор

Убиецът на бизнесмена Иван Масърлиев е заловен, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Ловеч. Издирват се още двама, свързани с трагичния случай на 19 декември м.г.

Бзжизненото тяло на 80-годишния мъж открила жената, с която живеели на съпружески начала. Тя се прибрала от магазина, който бил собственост на Масърлиев, около 22 часа на 19 декември. Намерила го проснат на пода с вързани с кабел ръце и крака и омотани уста и шия с плетен бинт. Метална каса, в която държал пари и ценности, зеела разбита и празна. Потресената Таня повикала съсед, който пък алармирал полицията, припомня "24 часа".

Иван Масърлиев е първият развил частен бизнес в Български извор. Имал обаче маята, както казват местните - още по социалистическо бил закупчик, търговията му била в кръвта. Започнал със заведение на паркинга в Роденец - през селото минава пътя София-Варна. После направил и магазини. Не бил обаче алчен и себичен, помагал на роднини и приятели, давал пари взаем, напътствал и разкривал опита си.

Междувременно от МВР разпространиха съобщение, че полицията издирва Мирослав Илиев Еленков /28 г./ и Божидар Георгиев Гокин /34 г./, и двамата от София. Те са подадени за издирване от ОДМВР – Ловеч във връзка с тежко криминално престъпление, извършено на територията на областната дирекция.
Хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.

На пресконференция в следобедните часове стана ясно, че трима са задържани, а двама са обявени за общодържавно издирване във връзка с извършено от тях тежко криминално престъпление.

Директорът на ОДМВР - Ловеч старши комисар Петър Енчев, ръководителят на окръжната прокуратура Валентин Вълков и комисар Илко Илиев - началник отдел „Криминална полиция” в ГД „Национална полиция“, оповестиха подробности за разкритото тежко криминално престъпление, извършено на 19 декември м.г. Тогава, в тетевенското село Български извор, в дома си бе открит мъртъв 80-годишен местен жител. По тялото му бяха установени множество следи от насилие.

Според данните, група от петима души е организирала грабежа, който по-късно е прераснал в убийство. В хода на разследването е изяснено, че част от бандата е проникнала три седмици по-рано в дома на жертвата и е отнела вещи и телевизор. Предполага се, че имено тогава е възникнала идеята за повторно влизане в къщата, тъй като в една от стаите мъжете забелязали метална каса. На 19 декември м.г., около 20.00 часа, извършителите нахлули в къщата, завързвали собственика за стол, след което му нанесли побой. Нападателите успели да отворят касата и отнели хиляди левове и златни накити. По-късно с лек автомобил се оттеглили от селото.

Само час след извършване на тежкото престъпление за него е получен сигнал в ОДМВР - Ловеч. Незабавно по случая е образувано наказателно производство в ловешката окръжна прокуратура. Екипи от криминалисти от ОДМВР – Ловеч, съвместно с техни колеги от отдел „Криминална полиция” и сектор „Престъпления против личността” към ГДНП, започват незабавни издирвателни действия, в резултат на които 20 дни по-късно има установени и задържани. Престъпната група от петима души е разнородна и пребивава на територията на област София. Установени и задържани са трима от тях, като на единия /на 36 години/ прокуратурата е постановила задържане за срок от 72 часа, а останалите двама са обявени за общодържавно издирване.
Процесуално-следствените действия по случая продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мвр

    15 1 Отговор
    Мамини м...ли!!!
  • 2 Бай Тошо

    12 6 Отговор
    Българи са, личи си

    Коментиран от #4

  • 3 Справедливост

    15 0 Отговор
    М...сари!
  • 4 незнайко

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Тошо":

    Разбира се, но само по лична карта.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 няма значение името

    18 0 Отговор
    Мамини сладурчета, преди да ви опандизят, нека да Ви оставят само за 30 мин. на жителите от селото . Тогава ще ви питаме кон, боб яде ли . Така ще ви бият помаците, че ще ви слагат и по джобовете !

    Коментиран от #7

  • 7 БАТЕ ЖОРО

    4 16 Отговор

    До коментар #6 от "няма значение името":

    вие в това село ходили ли сте? там са само цигани и винаги съм се смял на името. трябвало да го кръстят цигански извор.
  • 8 Октопот

    13 0 Отговор
    Пуснетеги тези и в с Галата па стои и гледаи какво штесе случи с тях за нула време
  • 9 Октопот

    14 0 Отговор
    Вървете и работете зашто нападате старите хора мръсна циганска сган смърт за такива като тях
  • 10 Гост

    14 0 Отговор
    Наистина даги пуснат на центара в с Галата даси поиграят помаците с тях!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 галатенчето

    0 0 Отговор
    Пуснете ги в центъра на село галата и гледай кво стаа с тях ще има бой е..не и сръбска музика