521 3

Всяко второ престъпление е извършено от дете

20 % от случаите дело на непълнолетни

Анатоли Стайков

Всяко второ престъпление е извършено от младеж, а всяко пето от дете. Това сочи статистиката на МВР, с която „Монитор“ разполага.

Според данните 47,1 процента от всички криминални прояви са извършени от лица, които са малко над 18 години. Това ще рече, че само за месец младежите попадат под ударите на закона поне 4 хил. пъти, тъй като последните отчети на полицията показват, че за октомври са регистрирани близо 8500 престъпления.

Друг сериозен дял се пада на децата. Почти 20 процента от престъпленията са извършени от тях. По-малко са малолетните бандити. Непълнолетните, които са до 18-годишна възраст, обаче пълнят полицейските бюлетини ежедневно. От МВР дори отчитат скок на този тип престъпност с няколко процента в последните месеци. Най-често се касае за кражби, грабежи и разпространение на дрога. Има обаче и такива, които са регистрирани за насилие и убийства

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ядеитн
  Отговор
  1 12:45  13.01.17
  Келеменца дребни - и мен са ме крали! Разни там учени глави им се церемонят...як пердах им требе, и директно в Бойчиновци.
 • Зенон
  Отговор
  2 20:04  13.01.17
  Децата са наши деца!Наши възпитаници,не на марсианци!Кой е виновен???
 • шофьора
  Отговор
  3 13:22  15.01.17
  Мога да подходя с насмешка преди години бачках в една фирма Реми оод пловдив управителката ги реже с парите щото не им плаща осигоровки ако я крадат хваща частни детективи ако се оплачат има корумпирани инспектори и даначни даже плаща и на плолицай та те кара госпожата Светла Николова Маринова ако попаднеш на нея ще крадеш щеш не щеш нейнотто е мания клептомания тя може да принуди човек да извъши и убийство

Напиши коментар:


Публикувай