1 386 0

Съдът остави в ареста убиеца на Иван Масърлиев

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Съдът в Ловеч остави в ареста Радко Деянов Белишки. Той е единият от инквизиторите на бизнесмена Иван Масърлиев, който бе убит по особено жесток начин.

Все още се издирват останалите двама извършители - Мирослав Илиев Еленков и Божидар Георгиев Гокин и двамата са от София.

Бежизненото тяло на 80-годишния мъж открила жената, с която живеели на съпружески начала. Тя се прибрала от магазина, който бил собственост на Масърлиев, около 22 часа на 19 декември. Намерила го проснат на пода с вързани с кабел ръце и крака и омотани уста и шия с плетен бинт. Метална каса, в която държал пари и ценности, зеела разбита и празна. Потресената Таня повикала съсед, който пък алармирал полицията.

Иван Масърлиев е първият развил частен бизнес в Български извор. Имал обаче маята, както казват местните - още по социалистическо бил закупчик, търговията му била в кръвта. Започнал със заведение на паркинга в Роденец - през селото минава пътя София-Варна. После направил и магазини. Не бил обаче алчен и себичен, помагал на роднини и приятели, давал пари взаем, напътствал и разкривал опита си.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай