1 073 0

10 обявени за издирване са задържани в Бургаска област

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

10 криминално проявени, които са били обявени за издирване, са задържани на територията на Бургаска област от началото на специализираната акция срещу битовата престъпност. Това стана ясно на извънредния брифинг, който вътрешният министър Румяна Бъчварова даде в морския град.

Преди това тя разговаря с ръководството на ОД МВР във връзка с предприетите мерки срещу престъпността в по-малките населени места. "Задържаните са с различен профил, дали за тях ще бъдат наложени постоянни мерки за неотклонение, ще прецени прокуратурата", допълни шефът на ОД МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

16 нови автомобила ще получи полицията в Бургас, стана ясно също по време на брифинга. Министър Бъчварова подчерта, че ръководството на МВР оценява изключително високо направеното от местната дирекция, особено по отношение на мерките за сигурност в Слънчев бряг през лятото.

Тя каза, че лошото време действително е забавило работата по преградното съоръжение по границата с Турция. "Днес обиколих района, има места, където просто не се преминава от сняг", допълни Бъчварова.

България


Напиши коментар:


Публикувай