1 246 2

Мъж от село Вакарел на съд, подпалил полицай

Обвиняемият се опитал са запали служителя на реда с туба с бензин

Мъж от село Вакарел на съд, подпалил полицай
Константин Карагьозов

Окръжна прокуратура в София започна съдебен процес срещу мъж от село Вакарел, който умишлено се опитал да умъртви полицай.

Обвиняемият П.Д. употребил алкохол в кафе-аперитив в с. Вакарел. По-късно същия ден дъщеря му се оплакала, че била ударена от техен съселянин, който отишъл до кв. „Кръста“, където се намирало жилището на въпросното лице и на висок глас отправил псувни и закани: „Ще ви запаля всичките!“ След това П.Д. отишъл до бензиностанция в края на селото, заредил в тубичка от белина бензин и отново се върнал до дома на съселянина с виковете „Сега ще видите! Ще ви запаля!“

Междувременно пристигнал полицаят от районното управление в Ихтиман. Той разпоредил на обвиняемия да спре, което не било изпълнено. Продължавайки да върви, П.Д. вдигнал тубата с едната си ръка, а с другата започнал да се опитва да запали запалка, поради което служителят на реда побързал да го пресрещне и предотврати пряк сблъсък между нападателя и хората на улицата. Въпреки това обвиняемият започнал да излива бензина от тубата върху главата на полицая, при което течността напоила униформените му дрехи на служител от МВР.

Пристигналият на място полицейски патрул задържал обвиняемия и го отвел в районното управление. Образувано е досъдебно производство.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ВВВ
  Отговор
  1 19:01  20.01.17
  Публикувано във факти.бг: По-късно същия ден дъщеря му се оплакала, че била ударена от техен съселянин, който отишъл до кв. „Кръста“, където се намирало жилището на въпросното лице и на висок глас отправил псувни и закани: „Ще ви запаля всичките!“ Култово изречение. Класната ми по български от четвърти до осми клас би взела червения химикал и да ме накара да се изчервя.
 • Иван
  Отговор
  2 17:48  22.01.17
  Ей, ВВВ, сок ли си, не знам какво, но къде са грешките?

Напиши коментар:


Публикувай