21 Януари, 2017 12:06 3 296 9

Задържаха четирима за иманярство

  • задържаха-
  • четирима-
  • иманярство
Задържаха четирима за иманярство - 1

Иззети са 1474 бр. старинни монети, старинна гривна от бял метал, 164 бр. бойни патрони различен калибър, детектори за метал, старинни пръстени, остър връх от ковано желязо, старинно кръстче и др. при акция на територията на гр. Стара Загора и гр. Раднево от служители на сектор ПКП при ОДМВР - Стара Загора, съвместно със служители от Първо РУ - Стара Загора, Второ РУ – Стара Загора и РУ - Раднево.

Специализираната полицейска операция е за противодействие на престъпленията с културно - историческите ценности. Извършени са процесуално следствени действия – претърсване и изземване на адреси, обитавани от лицата: З. З., на 39 г., М. Н., на 43 г., А. А., на 24 г., всички от гр. Стара Загора и в дома на Д. Т., на 48 г., от гр. Раднево.

В апартамент в гр. Стара Загора, обитаван от З. З., са намерени и иззети 1121 бр. старинни монети, старинна гривна от бял метал, 164 бр. бойни патрони различен калибър, два детектора за метал и др. В дома на М. Н. в гр. Стара Загора са намерени и иззети детектор за метал, старинен пръстен, 3 бр. старинни монети, остър връх от ковано желязо, старинно кръстче и др. В дома на А. А. в гр. Стара Загора са намерени и иззети 106 бр. старинни монети, детектор за метал и др. В дома на Д. Т. в гр. Раднево са намерени и иззети два детектори за метал, 60 бр. старинни монети, старинен пръстен и множество други старинни предмети.

В хода на операцията са проведени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, и в домовете на Д .И., на 40 г., от гр. Стара Загора, където са намерени и иззети 2 бр. старинни пръстени, старинна обеца и др., и в дома на Т .А., на 34 г., от гр. Раднево, където са намерени и иззети, детектор за метал, малка старинна ваза, 6 бр. боеприпаси, 184 бр. старинни монети, 8 бр. старинни метални пръстени, старинна керамична фигура изобразяваща човек, старинен колан, както и други старинни предмети.

В ОДМВР – Стара Загора са образувани досъдебни производства за извършени престъпления от З. З., А. А., М. Н. и Д. Т. са задържани за срок до 24 часа. Работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ранко

    23 1 Отговор
    Вместо да им плащат на иманярите процент за това което са открили,и да ги откупуват за музеите,те вкарват иманярите в пандиза..Защо бе идиоти.Ако не са те нали всичко което сте иззели щеше да си стои под земята.Каква е ползата от това?Гбупава държава.А тези там монети ,пръстени гривни и т.н. отиват в полза на някой следовател който ги е задържал.Той ще ги продаде и ще се облажи,за сметка на иманярите...Така е в Б-я.Мафиотска държава..
  • 2 666

    13 0 Отговор
    Нали Бойко ги прие тези закони, за да паднат цените. Сега или играеш с правилните хора, или си у панделата. Намерили са бойни патрони, а никъде не пише нищо за оръжие. Ако имат разрешително за оръжие какъв е проблемът с патроните? Ама съвсем друго звучи като са намерили и патрони.....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ахерон

    15 1 Отговор
    Тъй наречените иманяри,знаят много повече за старинните селища,от колкото археолозите зад дебелите бюра!Исторически,къде какво има,Рим,късен Рим,ранна Византия,Византия,България,селища които никой не знае.Много ходене и труд и много знание,по едно парче керамика се определя кои са населявали района,кога и т.н.и т.н.Водят ги престъпници?Ако държавата плаща процент,не да ги преследва,какви красоти щяха да са в България???
  • 5 наблюдател

    19 1 Отговор
    Какво се случва с т.нар. "иманяри" ?
    В повечето случай, това са обикновени хорица купили си един апарат и намиращи боклуци по нивите, които според действащият закон музеят трябва да им ги откупи, ако представляват интерес за него или издаде документ, че няма интерес към същите.
    Така е в редица Европейски страни включително и Англия.
    България къде е ? В Европа или в Анадола ?
    Защо толкова години няма политическа воля да се приложи "Английският модел " ???- там нещата работят перфектно и във времето се доказаха, като сполучливи.
    Проблемът е, че в Бг има десетина иманярски групи, които работят за определени хора във властта и са под тяхната опека и закрила.
    С тези акции се цели да се игнорират всички останали, а само те да продължат да ровят в земята необезпокоявани.Те са точно и най-големите вандали и гробо(могило)копачи !
    Намереното в земята от обикновеният търсач с мижав детектор НЕ Е на никоя политическа партия, депутат или някой от веригата на иманярската мафия.В това число влизат и "видни" археолози и музейни "експерти".
    То е на първо място на този, който го е открил, защото благодарение на него то е излязло на "белият свят" и ще достигне до хората в някой музей, но за това музеят в лицето на държавата е ДЛЪЖЕН да го оцени и заплати, както е по ЗАКОН.Като това трябва да стане по реални и актуални цени, както е във целият свят ! Само, че тази измислена държава явно не е част от света и и Европа.
    За доказателство на написаното от мен, защо Фак
  • 6 Вежди ага ефенди

    18 1 Отговор
    Поредната ялова и поръчкова акция на айляците от полицията . Предизборно уж че нещо правят , погнали страховитите иманяри , заплахата на културата с турчин за министър .
    И какво от това , знаят ги по големите иманяри щото едни други се топят и какво ще стане сега - ами нищо , само театър "Имаме полиция и тя прави нещо " особено пред изборно .
    В държавата няма хора и престъпност вече няма и престъпниците избягаха на запад и кой ,кой , а , иманярите ще погнем в престъпния закон който търси металдетектор е престъпник . Ми то в цивилизованя свят тогава е пълно с тежки престъпници а там закона не им обръща внимание , защо ли ? Сега ще ви кажа .
    В България безчинства една изключително тежка партийна мафия ,която умишлено криминализира притежанието и търговията с монети за да може всичко тя да взима на безценица с подставени прекупвачи .И ако на запад е нормално през почивките да излезнеш с детектор сред природата , тук е углавно престъпление .
    Но не остана много , народа му писна вече от терор и геноцид .
  • 7 цезар

    6 0 Отговор
    момчета с писане и коментари няма да стане.Трябва организация и там на площада с апарата и лопата , а не да се крием зад измислени имена .
  • 8 Иванов

    2 0 Отговор
    Коментарите са дадени ,точни и ясни държава !!!Пенсионер работил почетно и достойно да живее с 150 лв.пенсия пву.кои държи танкерите корабите самолетите производството на редки метали електростанциите,оня дето само тои можел да прави магистрали и се хвали че къщата ми е на високо и до там си е направил асансьор,тези дето пазят горите да си ловуват когато желаят , всички им е в ред та тръгнали да търсят ръждясалите монети дето мониторите вървят по 14кл из прясно изпраните ниви да намерят една а може и хич.Това е положен труд и трябва да се плаща,както навсякъде по Европа
  • 9 ЛЕВСКИ

    1 0 Отговор
    Ами да ги смачкаме ,братя!