23 Януари, 2017 10:59 1 593 2

В арестта остават двама убийци

  • съд-
  • арест-
  • убийство

Двама мъже, обвинени за убийство по особено мъчителен начин, остават в ареста, съобщиха от прокуратурата във Варна.

На свое заседание Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжна прокуратура – Варна за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Д.Д. и В.М., привлечени като обвиняеми за причиняване смъртта на друг мъж, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Жертвата е открита в края на миналата седмица в наводнено подземие на изоставен строеж в района на ЖП гара – Варна.

Според съда може да се направи обосновано предположение, че двамата са извършили деянието, за което са обвинени, въз основа на представените гласни и писмени доказателства, включително и свидетелски показания на очевидец, подкрепени от обясненията на единия обвиняем. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна – основание за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Д.Д. е с чисто съдебно минало, но В.М. е многократно осъждан, като последното му наказание „лишаване от свобода“ е търпяно ефективно преди 2 години.

Съдът прецени, че е налице и другата предпоставка за взимане на мярка за неотклонение спрямо двамата задържани мъже. Съдът приема, че Д.Д. и В.М. могат да се укрият, тъй като има достатъчно данни, че водят скитнически живот и обитават изоставени строежи. Ако обвиняемите са на свобода те биха могли да попречат за разкриването на обективната истина по делото, тъй като разследването е в начален етап и предстои да бъдат установени и разпитани още свидетели, които също като обвиняемите водят скитнически живот.

На 31.01.2017 г. от 10 часа пред Апелативния съд може да бъде обжалвано определението на съда за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д. и В.М


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Защо трябва да ги храним доживот, когато по един куршум ще свърши прекрасна работа. Крайно време е да се върне смъртното наказание за такива дела.
  • 2 Шляхтиц

    0 0 Отговор
    За уродливи престъпници ДОЖИВОТНА КАТОРГА. С труд на каменни кариери, пътища, мини, фабрики за тухли, открити рудници да изкупуват докато са живи греховете си. Не са длъжни нормалните работливи хора да хрантутят изверги. В Норвегия на убиеца на седемдесет и двама млади хора предоставили стая с телевизор и удобства, за каквито много нормални хора могат само да мечтаят. На такава ДЕМОКРАЦИЯ благодаря. Като малък сме забравяли сутрин от бързане да заключим къщата. Връщаме се след обед и вечер и нищо не епипнато. Сега нито бронирани врати, нито алармени системи помагат.