1 249 5

Британски полицаи зашеметиха свой съветник, объркали го с престъпник (ВИДЕО)

Мъжът работел като съветник към полицията и прокуратурата в Бристол за подобряване на отношенията с чернокожите

Британски полицаи зашеметиха свой съветник, объркали го с престъпник (ВИДЕО)
Милена Трачева

Британската полиция е започнала вътрешно разследване, след като нейни служители зашеметили с електрошок чернокож мъж, назначен за полицейски съветник, който да работи за подобряване на отношенията между силите на реда и чернокожата общност в град Бристол, съобщава в. "Гардиън".

63-годишният Юда Адунби е бил нападнат от полицията пред дома му на 14 януари, когато служителите на реда го объркали с издирван престъпник.

Видео кадри, записани от един съсед, показват как полицаите пердашат Адунби, който се опитва да се добере до вратата на своя дом. Той пада на земята, след като е уцелен с електрошоков пистолет.

По-късно мъжът разказва, че в онзи момент е смятал, че ще умре. Той разхождал кучето си Хейзъл, когато се сблъсква с полицаите.

Адунби, който е чернокож и с дълги расти, оглавявал независима консултативна група в Бристол, назначена да изгради връзки между полицията и местната общност, както и като консултант към Кралската прокурорска служба за създаване на по-добра комуникация между силите на реда и чернокожите.

Случката е записана и от камерите, поставени върху униформите на полицаите.

На видеозаписите ясно се чува как двамата полицаи разговарят с Адунби. Той отказва да им даде името си като заявява: "Аз не съм направил нищо лошо" — и добавя — "Оставете ме на мира."

Те му казват, че са убедени, че той е мъжът, когото издирват по подозрение в обир, а разговорът прераства във физическа разпра, когато 63-годишният чернокож се опитва да влезе в дома си. Секунди след това полицейските служители използват електрошок, за да го спрат.

След инцидента Адунби разказва, че се е почувствал унизен. Според него подходът на полицаите е бил изключително погрешен и поражда въпроси за отношението на полицията към чернокожите, както и за ефективността на програмата, по която е бил нает.

След инцидента, от полицията излезли с официално изявление, в което уверяват хората, че това е случаен инцидент, по който вече е започнало вътрешно разследване.

Великобритания

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иво
  Отговор
  1 17:23  23.01.17
  Много меко се отнесоха.Те по рождение са правоносители и нямат никакви задължения!!!
 • бббббб
  Отговор
  2 08:19  24.01.17
  Той не е нападнат от полицията.Тя го задържа за не подчинение.И тоя като е на работа към полицията защо не им казва ,а се прави на български циганин.
 • ГОСТ
  Отговор
  3 09:28  24.01.17
  Хоата го попитаха за неговото име и документи. Той само се заяждаше и им казва, че нищо не бил направил......Ами ако питаме хората в затвора, едва ли ще има много виновни там??!....
 • 4 16:13  24.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Няибишот
  Отговор
  5 18:42  25.01.17
  Тва го няма в северна корея....новия световен ред и западна демокрация...плюя на сичко тва

Напиши коментар:


Публикувай