1 321 3

Анита Мейзер остава в ареста

Анатоли Стайков

Състав на Варненския окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Анита Желева. Тя е призната за виновна за убийството по непредпазливост на съпруга си и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Желева беше осъдена на 3 години лишаване от свобода при общ затворнически режим за двете престъпления, след като призна вината си и поиска делото срещу нея да се разгледа при условията на съкратеното съдебно следствие. След произнасяне на присъдата съдът определи Анита Желева да остане в ареста.

Представителят на Окръжната прокуратура във Варна заяви днес в съдебната зала, че не са налице нови обстоятелства съгласно изискванията на член 270 от НПК, които да налагат изменение на мярката за неотклонение на осъдената. Защитата на варненката, която е известна с фамилията Мейзер, поискаха по-лека мярка за неотклонение заради здравословното й състояние.

Определението на Варненския окръжен съд, с което бе потвърден арестът на Желева, подлежи на обжалване пред Апелативния съд в седемдневен срок.

България

Още по темата

 • Искат двойна присъда за Анита Мейзер

  Искат двойна присъда за Анита Мейзер

  Варненската окръжна прокуратура поиска двойно по-висока присъда за скандалната Анита Мейзер. Вместо присъдените ѝ 3 години затвор, държавното ...
  23.10.2017
  1 972
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • константин
  Отговор
  1 16:24  24.01.17
  Защо не се разследва по подробно този случаи,много е ясно че става въпрос за умишлено убииство,или отново тук играят яко подкупи.
 • Иван
  Отговор
  2 17:35  24.01.17
  Ега си грозотията
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  3 17:40  24.01.17
  АЙШЕТО ЩЕ РАБОТИ КАТО ГОТВАЧКА В ХОТЕЛ БРИЗ

Напиши коментар:


Публикувай