1 303 1

Автоджамбазин остава зад решетките

Стефанаки Йоанис

Искането на Районната прокуратура в Провадия да бъде определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 23-годишния Николай Д. бе уважено от състав на Провадийския районен съд. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за кражба, представляваща опасен рецидив – престъпление по член 196, ал. 1, т. 1, във връзка с член 194, ал. 1, във връзка с член 18, ал. 1, във връзка с член 29, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха прокуратурата.

На 21 срещу 22 януари 2017 г. в Житница, където живее, обвиняемият забелязал кола със сливенска регистрация, която била оставена незаключена. Николай намерил множество монети, които взел, пистолет за въздух и CD-плеър. Изнесъл чуждите вещи на около 15 метра от мястото, където автомобилът бил паркиран, и се върнал да свали акумулатора.

Шумът от действията му събудили дете, което спяло в стая с изглед към улицата. То съобщило на родителите си. Николай се опитал да избяга, но в ранните часове на 22 януари бил задържан.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор е арестуван за срок до 72 часа до внасяне на искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ в съда.

23-годишният мъж е осъждан няколко пъти. Изтърпял е ефективна присъда за грабеж. Криминалната му биография започва с грабеж, извършен от него като непълнолетен.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гостенче
    Отговор
    1 11:54  25.01.17
    Това вече се счита за новина в нашата държава....., че един крадец остава зад решетките! Боже господи........, че на всичкото отгоре и не му е за първи път! А е само на 23..... глупак!

Напиши коментар:


Публикувай