25 Януари, 2017 11:57 2 054 6

Пенсионер даде 34 000 лв. на мним полицай

  • измама-
  • пенсионер-
  • мвр-
  • ало измамници
Пенсионер даде 34 000 лв. на мним полицай - 1

80-годишен пенсионер от самоковското село Драгушиново е предал 34 000 лева на телефонен измамник, представил се за "Григоров от Криминална полиция".

Сигналът за измамата бил подаден в полицията от възрастния мъж вчера около 14.40 часа. Той съобщил, че около 11 ч. е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Пострадалият разказал, че на домашния му телефон позвънил непознат мъж, представил се за „Григоров от Криминална полиция“, който му заявил, че е набелязан от телефонни измамници, които щели да му вземат парите. Мнимият криминалист убедително уговорил възрастния човек да изтегли от банката всичките си налични спестявания и да му ги предаде.

Приемайки чутото на абсолютно доверие пенсионерът изпълнил дадените му указания и предал на непознат мъж сумата от 34 000 лева.

По случая в Районното управление на МВР в Самоков е образувано досъдебно производство.

Областната дирекция на полицията в София призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама!

Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин, предупреждават от МВР. При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на полицията!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на БМВ

    4 0 Отговор
    Не знам колко акъл трябва за да изтеглиш пари и да ги дадеш на полицай за да не ти ги откраднат...не ги заслужава..
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    Е това са идиоти. Не само, че не са му били в дома, ами е отишъл до банката, изтеглил ги е и ги е предал на ръка на непознат. Не разбират ли тези богати пенсионери, че МВР, държава и др. не искат пари на ръка?
  • 3 Иванов

    3 0 Отговор
    Здравейте! Винаги когато прочета поредният измамен пенсионер ме напушва на смях. Повечето хора си мислят, че старите хора са прости.
    Това не е така, напротив. Те са сто пъти по-недоверчиви от по-младите. Замислете се дали не съм прав. Чисто и просто, щом не ги разкриват са самите Те.

    Коментиран от #4

  • 4 ДФГАДГ

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    И КАКВО ПЕЧЕЛЯТ ОТ ТОВА ?
  • 5 гоги

    1 0 Отговор
    Защо не се обаждат на работещи а само на пенсионери и само на стационарни телефони-откъде имат информация тия гадове-естествено от телекома не мислите ли на мобилния като ми звъни непознат номер-не вдигам и това е
  • 6 КОЧАНА

    0 0 Отговор
    ЗА ЧЕП МУ СА КИНТИТЕ ВИЖ ГО ЖИВЕЕ КАТО КЛОШЕРРРР НЕМИ НИ КОТЕ НИ ЧИПИК РАЗУЗНАВАЧА ЩО НИ СИ ЖИВЕЕШ НОРМАЛНО А ЖИВЕЕШ КАТО ПЛЮШКИН НАМЕРИ СИ МАЙСТОРА