Last news in Fakti

25 Януари, 2017 13:00 7 436 5

Домашна наркооранжерия в Костинброд

  • канабис-
  • наркооранжерия-
  • костинброд-
  • мвр

Иззетите наркотивни вещества са били в мазе, пригодено за домашно отглеждане на канабис

Домашна наркооранжерия е разкрита при проверка на частен адрес в Костинброд, иззети са 953 грама суха листна маса и 3 канабисови растения. Това съобщиха от ОДМВР - София.

Иззетите наркотивни вещества са били в мазе, пригодено за домашно отглеждане на канабис, разкриха криминалисти от Костинброд. В рамките на проведена през вчерашния ден полицейска операция служители на РУ - Костинброд предприели проверка на частен адрес в града.

В мазето на къщата, обитавана от 31-годишен криминално проявен и осъждан местен жител, служителите на реда попаднали на домашна наркооранжерия, оборудвана с необходимата инсталация за отглеждане на канабис. Иззети са 953 грама зелена суха листна маса, реагираща на канабис, три канабисови растения с височина около 90 см, лампи и вентилатори.

Обитателят на имота е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354В, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура - Костинброд. В хода на вчерашната акция костинбродските полицаи задържаха още двама жители на града след открит канабис в автомобила им.

При извършена проверка на „Ауди А3“, единият от намиращите се в него мъже предал доброволно найлонов плик със суха тревиста маса. При направения полеви наркотест веществото, с тегло около пет грама, реагирало положително на канабис.

Двамата 24- годишни костинбродчани са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9876

    5 1 Отговор
    утре пак са на улицата да продават
  • 2 бай Пешо

    11 1 Отговор
    3 растения и 1 кило сухо тая ще е от големите оранжерий хахаха
  • 3 Оня

    7 0 Отговор
    Тея с по две растения ги ловят да мият хорските очи, а онея с по 2000 ги нее барат....
  • 4 Top Gun Maverick

    4 0 Отговор
    Страшна лаборатория. Няма и 1 кг. като сметнем и това, че са ги теглили с всичките корени, стъбла и листа, смятайте колко остава реално тегло. Проблемът с вноса на тирове, самолети и кораби явно не е голям колкото този на кварталния мераклия да направи някой лев, който той ще даде сега в пъти на адвокат и съдия.
  • 5 за кокошка няма прошка

    2 0 Отговор
    Онези които канабиса го отглеждат с декари се притесняват да не му падне цената, та звъннали на техните пазачи от полицията да накаже дребните мишоци...