1 816 4

Домашното насилие вече не е престъпление в Русия

Депутатите от Държавната Дума, одобриха законопроекта за декриминализиране на побоя над роднини

Домашното насилие вече не е престъпление в Русия
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Домашното насилие вече не е престъпление в Русия. Това решиха днес руските депутатите, които приеха закон, премахващ наказателната отговорност за лица, които извършват домашно насилие в лека форма, съобщи ТАСС.

Според новия закон домашното насилие вече няма да се разглежда като криминално престъпление, а като административно нарушение при първи случай.

Промените в закона бяха приети на първо четене още миналата седмица, когато 368 от депутатите в долната камара на Държавната дума на Русия ги подкрепиха, а само 1 се обяви „против“ и още 1 гласува с „въздържал се“.

Днес депутатите отново гласуваха за приемането на документа, който получи подкрепата на 380 от общо 383-ма народни представители.

Лидерът на Либерално-демократичната партия Владимир Жириновски коментира, че този закон ще помогне „да се запаси семейството, а не да се разруши“.

„А за да няма побои, трябва да се сключва брак по любов“, заяви той и допълни, че „не трябва да се месим в семейството“

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гоуст
  Отговор
  1 12:28  27.01.17
  Хвала на руският законодателен гений! Може и при убийство след употреба на алкохол да го направят административно нарушение за да не се месят на хората.
 • ссс
  Отговор
  2 21:29  27.01.17
  Нашите изкуфели русофили кът утидат у Русия ко ги чака ? Бой ...н и казачок !
 • обективен
  Отговор
  3 11:01  29.01.17
  Най-после разумно решение, и първа стъпка за ликвидиране на женската извратения, унижаваща мъжката същност. ЕС се разпада и това е очевидно. П....сти и лесбийки завзеха властта в Християнската култура и брутално се подиграха с мъжкия авторитет, насърчавани от феминистки закони. Ще дойде време скъпо да платят за утопичното безумие, наречено феминизъм! Случващото се в Русия е началото на края на извратената антимъжка политика, наложена от Сорос-програмите в Хр. свят. Мъжкият пол винаги е бил много по-ценен-качествен от женския, и винаги ще стои над него в природната йерархия. Така било е, така е, днес, и пак така ще бъде и за в бъдеще!
 • гост
  Отговор
  4 18:32  29.01.17
  Такова единодушие при гласуване значи,че всички гласували депутати са били застрашени от действащият закон,нашите гласуват така само за заплати!

Напиши коментар:


Публикувай