1 566 2

КАТ свали номерата на колите на пияни и дрогирани водачи

Стефанаки Йоанис

КАТ свали регистрационните номера на още 4 автомобили в Сливенско, информират от полицията.

Лек автомобил “Сеат“, управляван от 49-годишен водач е бил спрян за проверка на 21 януари и е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол. На 25 януари, при проверка в 17,15 часа на ул.“Мишо Тодоров“, 32-годишен шофьор отказва да бъде изпробван за употреба на наркотици. Свалени са номерата на управлявания от него лек автомобил “Фолксваген Голф“.

Също на 25 януари в 23,55 часа на бул. “Ст.Стамболов“ 26-годишен мъж. отказва проба за алкохол. Номерата на личния му автомобил “Опел Астра“ са свалени. Вчера в 13,30 часа са свалени номерата на лек автомобил “Шкода“, управляван от неправоспособнен водач..

В Нова Загора са свалени номерата на два автомобила. На водач употребил алкохол от село Сокол и на неправоспособен, който системно управлява МПС от село Езеро.

Когато водачът, нарушил Закона за движение по пътищата ( употребил е алкохол, наркотици, откаже да бъде изпробван за употреба на алкохол,наркотици или е неправоспособен) е собственик на управляваното от него превозно средство се свалят номерата и се прекратява регистрацията на автомобила за най-малко 6 месеца.

Когато водачът не е собственик и е извършил същите нарушения съответното МПС се спира от движение за 1 месец. Тогава е ангажимент на собственика да пусне автомобила си в движение, като заплати съответните такси ( което е и по досега действащия закон ).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата. Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мдааа
  Отговор
  1 14:50  27.01.17
  Добре е като за начало....
 • Реалист
  Отговор
  2 17:10  27.01.17
  Отлично! Като подкарат велосипеди пияни или дрогирани да се обадят как става. След 6 месеца ще има доста коли по паркингите на КАТ за претопяване.

Напиши коментар:


Публикувай